EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Tech

A legismertebb gondolkodók vitáznak Budapesten

A technológiai fejlődés társadalmi hatásairól vitáznak korunk legismertebb gondolkodói, köztük Philip Zimbardo, a Standford Egyetem viselkedéskutató professzora és Niail Ferguson neves brit történész az első Brain Bar Budapest Fesztiválon június 4. és 6. között Budapesten.

A rendezvény főbb témái között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek. Az előadók többek között a következő kérdésekre keresik a választ: miért nincs európai Szilícium-völgy, milyen lesz az ideális iskola 2025-ben, applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban, vagy mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.


A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közösen rendezett nemzetközi eseményén Niail Ferguson brit történész, a Harvard Egyetem professzora a virtuális valóság segítségével, holografikus formában jelenik majd meg a színpadon és osztja meg gondolatait a válságok természetéről és a nyugati civilizáció jövőjéről.

A fesztivál vendége lesz Richard Florida, a kreatív gazdaság egyik legismertebb teoretikusa, Daniel Epstein, az Unreasonable Institute alapítója, akit nemrég a világ 30 legbefolyásosabb vállalkozója közé választottak.


Előadás tart Sugata Mitra a tanulás és a technológia kapcsolatának nemzetközi hírű indiai szakértője, valamint a Stanford Egyetem viselkedéskutató professzora, Philip Zimbardo. Itt lesz a mindössze 17 éves Mara Steiu, aki okostelefonra alkotott pénzügyi és vállalkozói ismereteket fejlesztő, világszerte sikeres játékot. A technológia és a vallás kapcsolatáról Steve Fuller transzhumanista filozófus és Köves Slomó rabbi ütközteti nézeteit.

A fesztivál programját zenei és vizuális produkciók színesítik. A fellépők között lesz az Anima Sound System és Dj Bootsie, az Amoeba, a Hősökből ismert Eckü és a hip-hop világából érkező Bupino is. Emellett a játékokat fejlesztő IAMYANK és Ál Tamás vizuális művész is szerepet kap a rendezvényen.

Az esemény célja a legkülönbözőbb nézetek szembesítése mellett a jövő legégetőbb kérdéseinek megvitatása – olvasható a tájékoztatóban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Több milliárd fontig terjedő pénzbüntetésekkel sújtaná a brit kormány azokat a globális közösségi médiaportálokat, amelyek nem akadályozzák meg illegális – például zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító – tartalmak megjelenítését felületeiken.

  • Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elfogadta a meghívást és hamarosan találkozni fog az Európai Parlament (EP) több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körül nemrégiben kirobbant botrányra – jelentette be szerdán Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.