EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Budapest XII.kerület

A Normafa megint szép lesz

A 30 éve csak pusztuló, elhanyagolt népszerű fővárosi kirándulóhely, a Normafa a tervek szerint 4 év múlva megszépült környezettel várja a látogatókat. A munkálatokat már májusban elkezdik.

Normafa, Síház, XII. kerület, 12. kerület, természet, tavasz, rétes, rétesház, lángos, soproni,

A helyi referendum eredménye is megerősítette: a Hegyvidéken élők közül véleményt nyilvánítók rendben szeretnék látni a Normafát és környékét.


– A szavazáson résztvevők túlnyomó többsége támogatta azt a programot, ami az elmúlt másfél évben a civil és a zöld szervezetekkel, ellenzéki pártokkal egyeztetve létrejött – mondta a Lokálnak Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

– A 21. században ezt a politikai metódust kell folytatni – fogalmazott a polgármester, aki 10 kilométeres távot legyalogolva még mozgó fogadóórát is tartott, hogy minden itt élő elérhesse kérdéseivel, felvetéseivel.


Pokorni Zoltán mozgó fogadóórát is tartott a Normafáért

Pokorni Zoltán mozgó fogadóórát is tartott a Normafáért

Pokorni úgy fogalmazott: az emberek azt támogatják, amibe bele tudnak szólni, és a jövőben egyre fontosabb lesz, hogy minél inkább bevonjuk az embereket a közügyek eldöntésébe.

– Az önkormányzat számláján már ott van az a 310 millió forint, ami az idei munkák egy részének a fedezete, ha ezt felhasználtuk, akkor férhetünk hozzá a költségvetésből biztosított összeg másik feléhez. A több mint 350 hektáros parkerdő rendezése több évet vesz igénybe, de a padok, szemetesek, nyilvános WC-k, játszóterek és sétautak rendbetételét már most megkezdjük – tette hozzá.

Az önkormányzat által korábban elfogadott határozat egyebek mellett a Normafa Síház környékére, a Fácánosban létrehozandó erdei iskolára, a Szaniszló-réten az oktató-sífutópályára, a Kis-Norma lejtő mobilfelvonós kis sípályájára, az Anna-réti játszótérre és a János-hegyi út felújítására, környezetkímélő kivilágítására vonatkozik. A Fogaskerekű felújítása nem ebben a beruházásban valósul meg.

 

Az önkormányzat másfél évig egyeztetett

Normafa

Az Országgyűlés 2013. szeptember végén törvényt alkotott a Normafa területének rehabilitációjával kapcsolatban, a megvalósítást a Hegyvidéki Önkormányzatra bízta. A kerület vezetősége az elmúlt másfél évben igyekezett meghallgatni minél több érdekelt és érintett felet, folyamatosan egyeztetett civil szervezetekkel. Az önkormányzat elindított egy független hatásvizsgálatot, amely arra ad választ, hogy az Európai Unió rendkívül szigorú környezetvédelmi szabályozásával összhangban mi valósítható meg a területen.

 

Helyi sztárok is kampányoltak

Áder János is részt vett Normafa-bejáráson

Áder János is részt vett Normafa-bejáráson

Pokorni Zoltán Áder János államfőt is meghívta egy Normafa-bejárásra. A helyszín megújításáért olyan itt élő közéleti személyiségek is kampányoltak, mint Monspart Sarolta, Taróczy Balázs, ifjabb Papp László vagy Csiszár Jenő, aki kétlakiként a XII. kerületet nevezte meg egyik otthonának.

Kapcsolódó Cikkek