2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

A Wellhello a Budapest Parkban ad koncertet

Napjaink egyik legnépszerűbb hazai popzenekara, a villámkarriert befutott Wellhello ad koncertet pénteken a Budapest Parkban. Fluor és Diaz duójának Rakpart című száma az utóbbi egy év legnagyobb slágere.

“Valóban csak egy éve létezünk, de nem a semmiből jöttünk, mindketten komoly tapasztalatokat szereztünk az elmúlt tíz évben a könnyűzenei színtéren. Fluor Tomi rapperként szólóban már hatalmas sikereket ért el, például a Mizuval, én elsősorban zeneszerzőként dolgoztam eddig, kezdetben a hiphop stílusban. A Wellhello leginkább korábbi munkáink gyümölcse” – mondta Diaz, azaz Csöndör László szerző, énekes az MTI-nek.


A Wellhello sikeréhez a modern, fülbemászó dallamok és a fiatalokat megérintő szövegek mellett a közösségi médiában rejlő lehetőségek kihasználása, a szövegekért felelős Fluor (Karácson Tamás) brandépítő képessége is hozzájárult. A tavaly nyáron született Rakpart közelít a 8,5 milliós nézettséghez a YouTube-on, de már az Apuveddmeg is 6,5 milliónál tart.

“A zenében valami olyasmit képviselünk, amit itthon kevesen. A dalokban vannak nyolcvanas évekbeli szinti soundok, amitől egyfajta nosztalgikus érzet alakulhat ki. A mai napig nagyon szeretem Phil Collins, Michael Jackson, a Toto vagy a Pet Shop Boys világát, és régóta úgy hallgatok zenét, hogy elemzem, figyelem, mitől működik egy-egy szám” – fejtette ki Diaz, aki korábban írt dalt a Halott Pénznek, a Hősöknek vagy Caramelnek is.


Kitért arra, hogy általában előre megbeszélnek egy hangulati kiindulópontot a számok írásakor, majd készít egy másfél perces demót halandzsázva felénekelt refrén dallammal, és Fluor erre írja meg a szöveget, esetleg együtt alakítják ki a refrént is.

“Az első Wellhello-dalokat még a Balatonon írtuk tavaly tavasszal, ott született az Apuveddmeg vagy a Sokszor volt már így is. Nem arra utazunk, melyik számból lehet sláger, csak éppen azt tapasztaljuk, hogy ami nekünk tetszik, az a közönségnek is” – beszélt a részletekről.

A Wellhello egy év alatt eljutott odáig, hogy idén nyáron valamennyi jelentős hazai fesztiválon nagyszínpados lesz, köztük a Szigeten, a VOLT-on, a Strandon, a Fishing On Orfűn, a Fezenen és az EFOTT-on. A május 29-i koncert a Budapest Parkban a március óta zajló Elnöki Tour része, 10 ezres befogadóképességével a nagyszínpad előtt igazi vizsgapróbája a nyári fesztiválszezonnak.

A Wellhello Elnöki ügy című, hat számot és két remixet tartalmazó EP-je márciusban jelent meg, a duóhoz fűződik az idei VOLT Fesztivál himnusza, a Halott Pénzzel közös Emlékszem, Sopronban, ősszel pedig a Késő már című számhoz jelenik meg klip.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.