EUR: 308,72 Ft
CHF: 285,23 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb V.kerület

Asztaloktól színes a tér

 MTI Fotó: Kovács Tamás


MTI Fotó: Kovács Tamás

Petőfi TV Terasz nyílt a budapesti Akvárium Klub előtt, ahol tíz, kortárs művészek által készített asztal, hozzá sörpad, valamint egy ötméteres irányítótábla várja a vendégeket. Az Erzsébet téri teraszon Ef Zámbó István, Győri Márton, Magyarósi Éva, Nosek Mimma, Soós Nóra, Szurcsik József, Töttös Kata, Verebélyi Dia, Wahorn András, Weiler Péter és a Nem Mi Voltunk Crew által készített, színes, vidám környezetben pihenhetünk meg. És közben tájékozódhatunk is, hová érdemes ellátogatni. Kikerült ugyanis egy öt méter magas, úgynevezett kulturális iránytű is, mely budapesti helyek és nagyszabású, országos események irányát és távolságát mutatja nyilak segítségével.

Az irányítótábláról leolvasható, hogy merre és milyen messze van a Művészetek Palotája, az A38 Klub, a Sziget fesztivál, a Balaton, a VOLT Fesztivál vagy éppen Berlin és Szentendre. A kulturális iránytűt Ef Zámbó István készítette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.