EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Életmód

Az amerikai dél hamis békéje

“Rendkívül szórakoztató és pokolian izgalmas. Kezdd el, és végül találd meg a módját annak, hogy letedd!”- írja Stephen King a New York Times bestseller szerzőjének hamarosan magyarul is megjelenő új trilógiájáról. Greg Iles Lángoló kereszt című könyve a sorozat első darabja, mely Mississippi állambeli Natchezban játszódik.

Greg Iles: Lángoló kereszt című trilógiájának első része

Greg Iles: Lángoló kereszt című trilógiájának első része

A történet főhőse az egykori ügyész, Penn Cage, aki apjától kapott mindent, amit a becsületről tudni kell. A köztiszteletben álló apát, aki mindig kiállt az igazságért, most annak a nővérnek a meggyilkolásával vádolják, akivel a 60-as években együtt dolgozott. Pennek mélyen a múltba kell ásnia a válaszokért, a történet felderítésében pedig egy újságíró és egy barát is mellé áll. A szálak egy olyan Ku-Klux-Klan szervezet legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjaihoz vezetnek, melyek jócskán túlnyúlnak a déli állam határain. Pennek döntenie kell, hogy meddig megy el a kutatásban, hogyan fejti fel a múlt titkait és hazugságait úgy, hogy közben megvédi szeretteit.


Az olvasóban árnyalódik a kép mai Amerikáról, a rasszok egymás mellett éléséről, a déli államok romantikusnak vélt békéjéről. A könyv hátterében valóságos események állnak, melyeket az író újságíró barátja is éveken át boncolgatott.
Greg Iles: Lángoló kereszt. Ár: 3990 forint

Kapcsolódó Cikkek