EUR: 308,32 Ft
CHF: 285,02 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Az OTP ismét Szerbiát választja

otp

Újra Szerbiában vásárol be az OTP – értesült a Lokál szerb piaci forrásokból. Információink szerint a magyar bank a Findomestic banka pénzintézetben tervez többségi tulajdont szerezni, az akvizíciót pedig heteken belül hivatalosan is bejelenthetik. A Findomestic 2006 óta működik Szerbiában, 2011 óta pedig a világ egyik legnagyobb bankcsoportja, a BNP Paribas Group irányítása alá tartozik. A szerb bankhálózat egyébként mintegy húsz fiókkal bír, 138 millió euróra taksált vagyonával pedig déli szomszédaink 22. legnagyobb bankjának számít. Vagyis a tranzakcióval inkább egy kisebb halat foghat most az OTP.

Magyarország legnagyobb hitelintézete nem először mozdul rá a szerbiai bankpiacra: néhány nappal 2005 karácsonya előtt például a Niska banka 89,39 százalékos részvénycsomagját zsebelte be, amiért akkor valamivel több mint 14 millió eurót fizetett. A Niska az ügylet idején 0,7 százalékos részesedéssel bírt.

Az OTP vezér, Csányi Sándor még az áprilisi közgyűlésen jelentette be, hogy az egyik országban készen állnak egy kisebb felvásárlásra. Erről akkor nem árult el többet, de később egy interjúban kifejtette, hogy azokban az országokban tudnak érvényesülni, ahol már bírnak érdekeltségekkel. A találgatások korábban Bulgáriáról, Romániáról és Horvátországról szóltak, a Lokál tudomása szerint végül Szerbia lehet a befutó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.