EUR: 309,75 Ft
CHF: 285,82 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program XIX.kerület

Belekóstoltak a Délvidékbe a pannóniások

Maguk sütötték a kemencében a kürtőskalácsot, délvidéki muzsikára ropták és kalandoztak Sóskopó rezervátumában a Kispesti Pannónia Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Vajdasági kiránduláson.

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Mindösszesen négy napot töltött a Vajdaságban az a maroknyi hetedikes, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumának Határtalanul! programjának keretein belül átléphették a déli határt, és megismerkedhettek az ottani magyarokkal.

– Nagy élmény volt, amikor kürtőskalácsot süthettünk. A már előre elkészített tésztát fel kellett tekernünk egy kürtőskalácssütő rúdra, majd a kemencében, folyamatos forgatás mellett sült ki – emelt ki egyet a sok élmény közül az egyik diák, Anita.

kürtős kalács

A gyerekek maguk sütötték a kürtőskalácsot a kemencében

A fiatalok között a táncház volt a legnagyobb sikere, ahol a tavalyi Felszállott a Páva című műsor győztes csoportjának két tagja tanított délvidéki táncokat. Az iskolások emellett megtekintették a szabadkai városházát, az újvidéki templomokat, az aracsi pusztatemplomot, Sóskopó rezervátumát, a Palicsi-tavat, és megkoszorúzták a zentai csata emlékművét.

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.