2017. december 15., péntek
Valér

Program XIX.kerület

Belekóstoltak a Délvidékbe a pannóniások

Maguk sütötték a kemencében a kürtőskalácsot, délvidéki muzsikára ropták és kalandoztak Sóskopó rezervátumában a Kispesti Pannónia Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Vajdasági kiránduláson.

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Mindösszesen négy napot töltött a Vajdaságban az a maroknyi hetedikes, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumának Határtalanul! programjának keretein belül átléphették a déli határt, és megismerkedhettek az ottani magyarokkal.


– Nagy élmény volt, amikor kürtőskalácsot süthettünk. A már előre elkészített tésztát fel kellett tekernünk egy kürtőskalácssütő rúdra, majd a kemencében, folyamatos forgatás mellett sült ki – emelt ki egyet a sok élmény közül az egyik diák, Anita.

kürtős kalács

A gyerekek maguk sütötték a kürtőskalácsot a kemencében

A fiatalok között a táncház volt a legnagyobb sikere, ahol a tavalyi Felszállott a Páva című műsor győztes csoportjának két tagja tanított délvidéki táncokat. Az iskolások emellett megtekintették a szabadkai városházát, az újvidéki templomokat, az aracsi pusztatemplomot, Sóskopó rezervátumát, a Palicsi-tavat, és megkoszorúzták a zentai csata emlékművét.

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

Kapcsolódó Cikkek