EUR: 319,10 Ft
CHF: 275,33 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program XIX.kerület

Belekóstoltak a Délvidékbe a pannóniások

Maguk sütötték a kemencében a kürtőskalácsot, délvidéki muzsikára ropták és kalandoztak Sóskopó rezervátumában a Kispesti Pannónia Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Vajdasági kiránduláson.

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Pannóniás diákok a zentai csata emlékművénél

Mindösszesen négy napot töltött a Vajdaságban az a maroknyi hetedikes, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumának Határtalanul! programjának keretein belül átléphették a déli határt, és megismerkedhettek az ottani magyarokkal.


– Nagy élmény volt, amikor kürtőskalácsot süthettünk. A már előre elkészített tésztát fel kellett tekernünk egy kürtőskalácssütő rúdra, majd a kemencében, folyamatos forgatás mellett sült ki – emelt ki egyet a sok élmény közül az egyik diák, Anita.

kürtős kalács

A gyerekek maguk sütötték a kürtőskalácsot a kemencében

A fiatalok között a táncház volt a legnagyobb sikere, ahol a tavalyi Felszállott a Páva című műsor győztes csoportjának két tagja tanított délvidéki táncokat. Az iskolások emellett megtekintették a szabadkai városházát, az újvidéki templomokat, az aracsi pusztatemplomot, Sóskopó rezervátumát, a Palicsi-tavat, és megkoszorúzták a zentai csata emlékművét.

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

A Pusztatemplomnál is jártak a hetedikesek

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.