EUR: 319,38 Ft
CHF: 274,64 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld Aktuális Budapest XIII.kerület

Boldog szülinapot, XIII.kerület

Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó  és a Népsziget, vagyis a XIII. kerület most ünnepli 77. születésnapját. Ez alkalomból a kerületi önkormányzat május 30. és 31.-én kétnapos programsorozattal kedveskedik az itt élőknek. Lássuk, mi ígérkezik a legérdekesebbnek!

Május 30., szombat 10.00
Játéktér – Ugráló tér
Helyszín: Béke tér


A szervezők szeretettel várnak minden örökmozgó gyermeket és felnőttet a Béke térre, ahol az ugráló várak mellett kézműves foglalkozással, készségfejlesztő játékokkal indul az idei Játéktér sorozatot. A részvétel díjtalan!

ugralovar_13ker

 

Május 30. szombat 14.00
Cinegezaj Meseműhely Minifesztivál
Helyszín: Világcsücsök Közösségi Tér
Gyermeknapi hétvége lévén a látogatók különféle korosztályoknak szóló meséket hallgathatnak. Kézműves foglalkozás keretében elkészíthetik maguk is a bábokat és eljátszhatják a meséket. Betekintést nyerhetnek a bábkészítés rejtelmeibe és fotó kiállítást is láthatnak a koboldokról. Részvételi díj: felnőtteknek 800 Ft, gyerekeknek 400 Ft
Május 30. szombat 20.00


Experidance – Ezeregyév
Helyszín: Béke tér
Az Ezeregyév a történelem extázisa 21 táncképben. A darab, amellyel Magyarország az ezredfordulót ünnepelte. Az ExperiDance Produkció előadása 21 táncképben mutatja meg a történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország páratlanul gazdag múltját. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják. A részvétel díjtalan!

experidence_13ker

(fotó:experidance.hu)

Május 31. vasárnap 10.00
XIII. kerületi Nemzetiségek Fesztiválja
Helyszín: Babér utca, a templom melletti tér
Az elmúlt évekhez hasonlóan a bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, ruszin, szerb és szlovák nemzetiség tagjai a Templom melletti téren felállított sátrakba invitálják a kerület lakosait és a város különböző részeiről idelátogatókat, ahol a nemzetiségek életét bemutató kiállítással, kézműves foglalkozással, játékokkal várják a betérőket. A részvétel díjtalan!

nemzetisegi_13ker
(fotó:kult13.hu)

Május 31. vasárnap 10.00
Családi Játék NAP
Helyszín: Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház
A kilátogatók 100 féle társasjátékot próbálhatnak ki, de lesznek szabadtéri játékok, sőt, mindenki megtanulhatja a játékkészítés és a papírhajtogatás rejtelmeit is. Emellett lesznek különböző ügyességi versenyek, játékbemutatók. Nem mellesleg 80.000 forint értékű társasjátékcsomagot kap az az általános vagy középiskola, amelyből a legtöbb diák jön el a Családi Játék NAP-ra. A második helyezett iskola 20.000 forint értékű társasjáték csomagot kap.  A belépés díjtalan!

lokal_13ker_familygame

Május 31. vasárnap 19.00
Nyáresti koncertek a Szent István parkban – jubileumi évad!
Helyszín:  Szent István park
Idén 15. alkalommal rendezi meg a kerület a Nyáresti Koncerteket a Szent István parkban. A mostani koncerten a XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskola Fúvószenekara lép a közönség elé. Az esten népszerű melódiákat, filmzenéket és indulók dallamait játsszák majd. Vezényel: Kovács Marianna a zenekar alapító vezetője. A részvétel díjtalan!

Kapcsolódó Cikkek