2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Extra

Búcsút intett David Letterman

Hollywoodi sztárok és amerikai elnökök is csatlakoztak David Letterman, a Late Show népszerű tévéműsor házigazdájának búcsúztatásához szerdán este.

A befejező adásban számos híres interjút felidéztek, amelyet Letterman készített a nyolcvanas évek óta, mikor feltűnt az NBC csatorna reggeli műsorában. A program bevezetőjében Gerard Ford elnök Watergate-botránnyal kapcsolatos egykori nyilatkozatából kiollózták a híres mondatot: “Véget ért hosszú nemzeti rémálmunk”. George H. Bush, George W. Bush, Bill Clinton és végül Barack Obama is szó szerint megismételték e kijelentést, Obama pedig azt is hozzátette: “Letterman nyugalomba vonul”.


A pályáját időjárás-jelentéssel kezdő, és később 33 éven át az NBC és a CBS televízió esti műsorait vezető Letterman búcsúztatásban Steve Martintól Tina Feyen át Bill Murrayig számos hollywoodi híresség részt vett.

Örül annak, hogy “a show-ját egy másik fehér fickónak adta át” – üzente Chris Rock a korábbi házigazdának, arra utalva, hogy a műsort szeptember óta Stephen Colbert vette át.

A 68 esztendős csípős nyelvéről és szarkazmusáról ismert Letterman elmondta, hogy az elmúlt évtizedek során több mint 6000 műsort készített a késő esti műsorsávban.

A több mint egyórás program végén Letterman köszönetet mondott és jó éjszakát kívánt a nézőknek

Kapcsolódó Cikkek