2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program III.kerület

Buli a nyár Óbudán

Június elején tizenötödik alkalommal indul útjára az Óbudai Nyár programsorozat, amely egészen augusztus végéig várja az érdeklődőket. Az eseménynek a harmadik kerület műemléki helyszínei adnak otthont, többek között a természetközeli Duna-part, vagy a régmúlt korok hangulatát időző Fő tér. A szervezést Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, illetve az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. páros bonyolítja le. A rendezvényre ellátogatókat a hagyományokhoz híven különböző kulturális élmények, szabadtéri koncertek, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések is várják.

Kedvcsinálóként a három legérdekesebbnek ígérkező program.


1. Június 14. – Óbudai korok fesztiválját, az Óbudai Nyár hivatalos nyitányát. A látványos zenés felvonulás az ókortól a századfordulóig mutatja be az egyes korszakok sajátosságait, így például nyilvános akasztást is láthat a nagyérdemű.

2. Június 27-28. – Óbudai búcsú, amelyen az egykor messze földön híres “Kirschen kiritog” (Cseresznyés búcsú) háromszáz éves hagyományait elevenítik fel.

3. Július 8-10. – a Blues fesztiválon három napon át a “kék ördögöké” a színpad, olyan fellépőkkel, mint a Morblus, Little G. Weevil, vagy a Ripoff Raskolnikov.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.