EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Extra

Coco Chanel barátságai

Egy igazi legenda, aki megszabadította a nőket a kényelmetlen viseletektől, lezser, levegős ruhákat tervezett számukra. Megteremtette a „kis feketét” és a világhírű parfümöt. Ő Gabrielle azaz Coco Chanel, aki árvaházban nevelkedett és barátai nélkül nem válhatott volna azzá, ami lett: a divattörténelem ikonikus alakjává. Életéről számos könyvet írtak, filmet forgattak. Marie-Dominique Leliévre épp azt a Chanelt mutatja be, akit a barátságai segítettek eljutni a legjobb körökig, akik bevezették a társaságba, és akikkel szélsőséges, néha életre szóló csalódásokat okozó viszonyt ápolt. Korának művészei mind bejáratosak voltak hozzá. Sokukat támogatta is, így a könyv olvasása közben bepillanthatunk Picasso, Sztravinszkij és mások életébe. A francia szerző Cocot a barátaival és barátnőivel való kapcsolatain keresztül mutatja be, megválaszolva ezzel az eddigi életrajzokból hiányzó kérdéseket és árnyalva a divatikonról kialakult képet.

Coco Chanel és barátai könyvborító

Coco Chanel és barátai  című kötet borítója

Franciaország, 1950-es évek Gabrielle Coco CHANEL, a világ egyik legismertebb francia divattervezõnõje. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. (MTI/FR)

Franciaország, 1950-es évek
Gabrielle Coco CHANEL, a világ egyik legismertebb francia divattervezõnõje. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen.
(MTI/FR)


Kapcsolódó Cikkek