EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Extra

Coco Chanel barátságai

Egy igazi legenda, aki megszabadította a nőket a kényelmetlen viseletektől, lezser, levegős ruhákat tervezett számukra. Megteremtette a „kis feketét” és a világhírű parfümöt. Ő Gabrielle azaz Coco Chanel, aki árvaházban nevelkedett és barátai nélkül nem válhatott volna azzá, ami lett: a divattörténelem ikonikus alakjává. Életéről számos könyvet írtak, filmet forgattak. Marie-Dominique Leliévre épp azt a Chanelt mutatja be, akit a barátságai segítettek eljutni a legjobb körökig, akik bevezették a társaságba, és akikkel szélsőséges, néha életre szóló csalódásokat okozó viszonyt ápolt. Korának művészei mind bejáratosak voltak hozzá. Sokukat támogatta is, így a könyv olvasása közben bepillanthatunk Picasso, Sztravinszkij és mások életébe. A francia szerző Cocot a barátaival és barátnőivel való kapcsolatain keresztül mutatja be, megválaszolva ezzel az eddigi életrajzokból hiányzó kérdéseket és árnyalva a divatikonról kialakult képet.

Coco Chanel és barátai könyvborító

Coco Chanel és barátai  című kötet borítója

Franciaország, 1950-es évek Gabrielle Coco CHANEL, a világ egyik legismertebb francia divattervezõnõje. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. (MTI/FR)

Franciaország, 1950-es évek
Gabrielle Coco CHANEL, a világ egyik legismertebb francia divattervezõnõje. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen.
(MTI/FR)

Kapcsolódó Cikkek

  • Prostiügy – Répás maga tesztelte le a lányokat

    Prostiügy – Répás maga tesztelte le a lányokat

    Újabb pikáns részletek derültek ki a Répás Lajos nevével fémjelzett szexbotrányról, a keddi tárgyaláson az is kiderült, hogy az egykori versenyigazgató először saját maga „tesztelte” a lányokat, mielőtt kiközvetítette őket gazdag férfiaknak.

  • Nyertes Zsuzsa nem akarja látni a ráncait

    Nyertes Zsuzsa nem akarja látni a ráncait

    Elképesztő döntést hozott Nyertes Zsuzsa. A színésznő egy 500 ezer forintos szemészeti beavatkozást utasított vissza, hogy reggelente ne kelljen szembesülnie az idő múlásával.