EUR: 309,14 Ft
CHF: 285,21 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Delfintenyésztésbe kezdhet a delfinmészáros japán város

Egy delfintenyésztelep létrehozását fontolgatja a nagy delfinmészárlásairól híressé vált nyugat-japán Taidzsi, miután a szigetország állatkertjei és akváriumai bejelentették, hogy nem vásárolnak többé vadon elfogott példányokat a várostól, amely ugyanakkor a jövőben is folytatni akarja a vadászatot.

A japán intézmények döntését megelőzően az Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége kizárással fenyegette meg Japánt, amennyiben az nem hagy fel a Taidzsiból származó delfinek vásárlásával. A kizárás azt jelentené, hogy a kelet-ázsiai országnak le kellene mondania az olyan tengeren túlról származó állatkerti állatokról, mint az elefántok és a zsiráfok.
A japán halászati ügynökség adatai szerint 2013-ban 1239 delfint fogtak ki a taidzsi halászok. Az állatok többségét a húsuk miatt ölték le, de 172 példányt élve adtak el, főleg a tengerentúlra, legkevesebb 8200 dolláros (2,3 millió forint) darabáron.

Szangen Kazutaka polgármester szerint a város – amely akkor került világszerte reflektorfénybe, amikor az ottani delfinmészárlást megörökítő, Az öböl című amerikai film 2010-ben elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat -, most egy delfintenyésztelep létrehozását fontolgatja az egyik öbölben, hogy visszanyerje az élő állatokban érdekelt vásárlóit.

“Hisszük, hogy idővel ez lesz a világ elsőszámú ellátója. És hiszem, hogy tíz éven belül a városunknak megváltozik a szerepe ebben az egész ügyben” – fogalmazott a polgármester.

“Meg akarjuk óvni a halászainkat, akik az állam és az önkormányzat felhatalmazásával végzik a munkájukat” – fogalmazott a polgármester, aláhúzva, hogy az élőállatüzlet felvirágoztatása mellett továbbra is folytatni fogják a delfinhalászatot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.