EUR: 318,41 Ft
CHF: 273,43 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Budapest

Elkészült az ország kutyastrandtérképe

100_0802-e1432743309923-1280x809Kutyameleg van? Irány a kutyastrand! Bár sokan azt hiszik, mégsem lehetetlen, még Budapesten sem!

A kutyásoknak évről-évre gondot jelent, hogy a kánikulában hová vihetik el ebeiket megmártózni, hol pancsolhatnak akár együtt kedvencükkel. Kevés helyen van kijelölt kutyaúsztató, sőt a legtöbb partszakaszon kifejezetten tilos ebet a vízbe vinni, mint például a Balaton legnagyobb részén. De nem mindenütt!


Akadnak vízpartok, ahol szabad kutyát fürdetni, sőt egyre több a kutyabarát camping is, amelyeken külön kutyastrandokat alakítanak ki.

De jót pancsoltam!

Az  EB OVO Egyesület tavaly tavasszal kezdett el foglalkozni a kérdéssel. A felelősségteljes kutyatartókat tömörítő szervezet felkutatta azokat a helyeket, ahol az ember legjobb barátja is csobbanhat, vagy akár a gazdival együtt tehetik ezt meg. Az országban csaknem 30 eb barát strandot találtak, és a Budapestieknek sem kell elhagyniuk a várost, hogy megúsztathassák négylábú kedvencüket.

A XIV. kerületben, a Városligeti tó hátsó részén nyugodtan a vízbe engedhetik ebüket. A Kopaszi-gátnál pedig, ami az utóbbi években népszerű fürdőhely lett, bár hivatalosan nem engedélyezett ott a strandolás, a Dunában is megmártózhat az eb.

eb ovo kutyastrand térkép

Elkészült a legfrissebb kutyastrand térkép. A számmal jelölt helyeken fürödhetnek négylábú kedvenceink

Kapcsolódó Cikkek