EUR: 317,26 Ft
CHF: 269,97 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb IX.kerület

Elkészült az új, barátságos egynapos

Heim Pál gyerekkorház sajtáj

Színek, lufik, macik – így várták az első kis betegeket a vadonatúj kórházi osztályon

Nemrég átadták a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Egynapos Osztályát, ahol a beteg gyermekek barátságos környezetben megkapják a kezeléseket, de az éjszakát már otthon, szüleikkel tölthetik. A kevesebb szorongás pedig nagyban hozzájárulhat a gyógyulás sikerességéhez.

Magán- és vállalkozói felajánlásoknak köszönhetően két év alatt sikerült 60 millió forintot összegyűjteni a klinika alapítványának, az Őrzők Alapítványnak, hogy megépülhessen az Egynapos Osztály. – A nyolc ággyal és rendelővel felszerelt egység létrehozása szép üzenete az intézményi, vállalkozói és civil szféra összefogásának – fogalmazott Szabó András professzor az átadón, hangsúlyozva, a klinikán európai szintű gyógyító munka folyik, az ide érkező daganatos beteg gyerekek 70-80 százaléka gyógyultan távozik.


Az újonnan elkészült osztály kialakításánál az orvosi-klinikai szempontok mellett fontos volt, hogy a környezet gyermekbarát és otthonos legyen. A kórtermek színesek, van játszósarok, mesekönyvek és játékok. Így gyorsabban, vidámabban telik az idő a kellemetlen kezelések alatt.

Kapcsolódó Cikkek