2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb IX.kerület

Elkészült az új, barátságos egynapos

Heim Pál gyerekkorház sajtáj

Színek, lufik, macik – így várták az első kis betegeket a vadonatúj kórházi osztályon

Nemrég átadták a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Egynapos Osztályát, ahol a beteg gyermekek barátságos környezetben megkapják a kezeléseket, de az éjszakát már otthon, szüleikkel tölthetik. A kevesebb szorongás pedig nagyban hozzájárulhat a gyógyulás sikerességéhez.

Magán- és vállalkozói felajánlásoknak köszönhetően két év alatt sikerült 60 millió forintot összegyűjteni a klinika alapítványának, az Őrzők Alapítványnak, hogy megépülhessen az Egynapos Osztály. – A nyolc ággyal és rendelővel felszerelt egység létrehozása szép üzenete az intézményi, vállalkozói és civil szféra összefogásának – fogalmazott Szabó András professzor az átadón, hangsúlyozva, a klinikán európai szintű gyógyító munka folyik, az ide érkező daganatos beteg gyerekek 70-80 százaléka gyógyultan távozik.


Az újonnan elkészült osztály kialakításánál az orvosi-klinikai szempontok mellett fontos volt, hogy a környezet gyermekbarát és otthonos legyen. A kórtermek színesek, van játszósarok, mesekönyvek és játékok. Így gyorsabban, vidámabban telik az idő a kellemetlen kezelések alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.