2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Emmy-díj a Downton Abbey alkotójának

mast-da3-iconNemzetközi Emmy-díjban részesül Julian Fellowes, a nagy sikerű Downton Abbey brit tévésorozat alkotója – értesült a The Hollywood Reporter.

A Downton Abbey sorozat a következő, hatodik szezonnal ér véget. Írója, Julian Fellowes munkájáért november 23-án a New York-i Nemzetközi Emmy-gálán az alapítók díjában (International Emmy Founders Award) részesül. Ezt az elismerést korábban Matthew Weiner és J.J. Abrams is átvehette.


“Rendkívüli megtiszteltetés számomra és a Downton-csapat számára is, csak annyit tudok mondani, hogy egyszerre érzem magam érdemtelennek és nagyon-nagyon hálásnak. Jelentős csúcspont ez a pályafutásomban. Köszönöm” – fogalmazott az író közleményében.

A Nemzetközi Televízió-művészeti és Tudományi Akadémia elnöke, Bruce L. Paisner kijelentette, nagy örömöt jelent számára, hogy Fellowest tüntetik ki a Downton Abbeyért. “Julian pályája gazdag tapasztalatát és ötleteit ültette át a mérföldkövet jelentő tévésorozatba, és nagyon várjuk, hogy őt és a Downton Abbey szereplőit a gálán üdvözölhessük” – mondta.

A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbey csaknem egy tucat Emmy-díjat nyert az amerikai tévéakadémiától 2010-es bemutatkozása óta. Julian Fellowes 2011-ben kapott Emmy-díjat forgatókönyvírói munkájáért és a sorozat alkotójaként is díjazták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri kirobbanó formában van. A 70 éves műsorvezető rengeteg időt tölt barátaival és szeretett lányával, Csillával, a Lokálnak azonban elárulta: egy lelki társ azért hiányzik az életéből.

 • Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  25 millió dollárt, azaz 6,4 milliárd forintot kapott Daniel Craig a 2019-es James Bond-filmért. Nem ő azonban az egyetlen színész, aki milliárdos sztárgázsit tehet zsebre egy-egy moziért.

 • Ezer tő új virággal szépült a belváros

  Ezer tő új virággal szépült a belváros

  A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által indított Városom Veszprém mozgalomhoz csatlakozva három civil szervezet: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták önkéntesei ezer tő virágot ültettek el a belvárosban a VKSZ Zrt.