2017. december 12., kedd
Gabriella

Extra

Emmy-díj a Downton Abbey alkotójának

mast-da3-iconNemzetközi Emmy-díjban részesül Julian Fellowes, a nagy sikerű Downton Abbey brit tévésorozat alkotója – értesült a The Hollywood Reporter.

A Downton Abbey sorozat a következő, hatodik szezonnal ér véget. Írója, Julian Fellowes munkájáért november 23-án a New York-i Nemzetközi Emmy-gálán az alapítók díjában (International Emmy Founders Award) részesül. Ezt az elismerést korábban Matthew Weiner és J.J. Abrams is átvehette.


“Rendkívüli megtiszteltetés számomra és a Downton-csapat számára is, csak annyit tudok mondani, hogy egyszerre érzem magam érdemtelennek és nagyon-nagyon hálásnak. Jelentős csúcspont ez a pályafutásomban. Köszönöm” – fogalmazott az író közleményében.

A Nemzetközi Televízió-művészeti és Tudományi Akadémia elnöke, Bruce L. Paisner kijelentette, nagy örömöt jelent számára, hogy Fellowest tüntetik ki a Downton Abbeyért. “Julian pályája gazdag tapasztalatát és ötleteit ültette át a mérföldkövet jelentő tévésorozatba, és nagyon várjuk, hogy őt és a Downton Abbey szereplőit a gálán üdvözölhessük” – mondta.

A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbey csaknem egy tucat Emmy-díjat nyert az amerikai tévéakadémiától 2010-es bemutatkozása óta. Julian Fellowes 2011-ben kapott Emmy-díjat forgatókönyvírói munkájáért és a sorozat alkotójaként is díjazták.

Kapcsolódó Cikkek