2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Extra

Erős Antónia nem akar félelemben élni

Az RTL Klub híradósa ritkán beszél a gyerekeiről. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10 éves születésnapi sajtótájékoztatóján azonban nyíltan mesélt anyai félelmeiről és arról, hogy ikrei néha mennyire különböznek.

Antónia közel húsz éve cukorbeteg, mégis azt mondja, élete során kétszer érezte át igazán ennek súlyát: először, amikor kiderült a baj, másodszor pedig amikor megtudta, hogy várandós.


Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. SZÜLETÉSNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Erõs Antónia

Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. SZÜLETÉSNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Erõs Antónia

– Katasztrófa, mikor egy 25 éves emberrel közlik, hogy cukorbeteg. Első azt hittem, hogy vírusfertőzés, nőgyógyászati vagy urológiai probléma. Néhány hétig tartott a sokk, amíg számos szakember megtanított arra, hogy milyen helyzetekre kell számítanom a cukorbetegségemmel kapcsolatban. Amikor terhes lettem  féltem, hogy vajon a gyerekeim megkaphatják-e. Most is van bennem egy egészséges félsz, hogy mindentől megóvjam őket, de rájöttem: nem élhetem félelemben az életem. Tény, hogy kicsivel nagyobb esélyük van a betegségre. Míg egy nem cukros anya esetében egy-két százalék, addig az én esetemben ez a szám kettő-három – vélekedett Antónia.

Éppen ezért a híradós mindent meg is tesz, hogy hat éves ikergyermekeinél minél kevesebb eséllyel alakuljon ki a betegség.


– Az egyik megeszi a nyers répát, a másik ha agyonütném, sem enné meg a nyers ételt. Ennyire különbözőek! Pedig ikreim vannak, ugyanazt kapták, két és fél évig szoptattam őket, és mégis teljesen mások! Anyaként úgy gondolom, csak egy álom, hogy amit a gyerek elé teszek, azt meg is fogja enni. Irányítani persze lehet őket, erőltetni viszont semmit se érdemes – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri: Vágyom még egy nagy szerelemre

  Rózsa Gyuri kirobbanó formában van. A 70 éves műsorvezető rengeteg időt tölt barátaival és szeretett lányával, Csillával, a Lokálnak azonban elárulta: egy lelki társ azért hiányzik az életéből.

 • Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  Sztárgázsik: Ők vannak a csúcson!

  25 millió dollárt, azaz 6,4 milliárd forintot kapott Daniel Craig a 2019-es James Bond-filmért. Nem ő azonban az egyetlen színész, aki milliárdos sztárgázsit tehet zsebre egy-egy moziért.

 • Ezer tő új virággal szépült a belváros

  Ezer tő új virággal szépült a belváros

  A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. által indított Városom Veszprém mozgalomhoz csatlakozva három civil szervezet: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták önkéntesei ezer tő virágot ültettek el a belvárosban a VKSZ Zrt.