2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIII.kerület

Ezt látni kell!

Fischer Ernő emlékkiállítása a RAM-ban

Június 22-ig látható a Radnóti Miklós Művelődési Központban (RaM) rendezett Fischer Ernő emlékkiállítás. A 2002-ben elhunyt festőt, a lírai absztrakt festészet egyik legkiválóbb hazai képviselőjeként tartják számon, bár már 50 éves volt, amikor képeit először mutatta be kiállításon. Műveire jellemző a mitológiai, bibliai eszmekör és a tájképi, tengeri víziók. A kiállítás díjtalanul látogatható


Ralp (Rezső) Fábri emlékkiállítása Újlipótvárosban

Június 12-ig tekinthető meg az Újlipótvárosi Klub-Galériában Ralph (Rezső) Fábri festő, grafikus, művészettörténész emlékkiállítása. A művész 1912 és 1918 között a budapesti Műegyetemen és a Képzőművészeti főiskolán tanult, majd 1921-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol festőként, rézkarcolóként, iparművészként dolgozott. Számtalan kiállítása volt, nagyszámú festészeti szakmunkát írt. A New York-i képzőművészeti akadémián és a City College-ben tanított, társszerkesztője volt a Today’s Art Magazine-nak. Rézmetszeteiből és rajzaiból nyílik kamaratárlat az Újlipótvárosi Klub- Galériában, néhány házra mindössze onnan, ahol született. A belépés díjtalan.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.