2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XVII.kerület

Hahó, hód!

Ő Franci, a hód. A Pesti úton találták sértetlenül. A Fővárosi Állat- és Növénykert orvosai szerint egészséges, és visszaengedték a természetbe.

Budapest, 2015. május 11. Francit, a XVII. kerületi Pesti úton reggel megtalált hódot vizsgálják Fõvárosi Állat- és Növénykert állatorvosi rendelõjében 2015. május 11-én. Az állatot egészségesnek találták, ezért rövidesen visszaengedik a természetbe. MTI Fotó: Kovács Attila

Hódoló:

 • Az utolsó őshonos hódot 1865-ben látták a Duna és a Száva mentén
 • A WWF Magyarország 1996 és 2008 között összesen 234 eurázsiai példányt telepített vissza a Kárpát-medencébe
 • A Hanságban, a Tisza mentén és a Drávánál engedtek szabadon egyedeket, a visszatelepítés sikeres volt

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.