EUR: 318,25 Ft
CHF: 271,00 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Tech

Hangok az űrből

Az apokalipszis lovasai, vagy az ufók zajonganak?

Olyan, mintha egy trombita, egy nyikorgó ajtó és egy légvédelmi sziréna egyszerre szólna, és senki sem tudja, pontosan mi okozhatja. A YouTube-ra felkerülő,  a világ minden tájáról származó felvételeken egy, látszólag a semmiből érkező rejtélyes hangot lehet hallani. De vajon mi okozza a  többek által az apokalipszis harsonáiként is emlegetett hangjelenséget? Egyelőre nincs pontos magyarázat, ezért ötletekből sincs hiány: az apokalipszis jóslatok mellet sokan földönkívülieket, vagy valamilyen titkos kormányzati kísérletet sejtenek a hangok mögött. A tudományos megközelítést valló emberek – mint például a NASA – szerint a legvalószínűbb magyarázat, hogy a bolygó „háttérzörejét” lehet hallani. A tudósok szerint biztosan valamilyen geofizikai ok áll a „hümmögés” mögött, de ők sem tudják pontosan megmondani, hogy mi lehet az. A tippek között szerepel a 00tektonikai lemezek mozgása, földrengések hangjai, az atmoszférában szétrobbant meteorok hanghullámai vagy a napkitörések hatása.


Napkitores

Napkitörés is okozhatja a furcsa hangokat

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Több milliárd fontig terjedő pénzbüntetésekkel sújtaná a brit kormány azokat a globális közösségi médiaportálokat, amelyek nem akadályozzák meg illegális – például zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító – tartalmak megjelenítését felületeiken.

  • Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elfogadta a meghívást és hamarosan találkozni fog az Európai Parlament (EP) több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körül nemrégiben kirobbant botrányra – jelentette be szerdán Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.