2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Tech

Hangok az űrből

Az apokalipszis lovasai, vagy az ufók zajonganak?

Olyan, mintha egy trombita, egy nyikorgó ajtó és egy légvédelmi sziréna egyszerre szólna, és senki sem tudja, pontosan mi okozhatja. A YouTube-ra felkerülő,  a világ minden tájáról származó felvételeken egy, látszólag a semmiből érkező rejtélyes hangot lehet hallani. De vajon mi okozza a  többek által az apokalipszis harsonáiként is emlegetett hangjelenséget? Egyelőre nincs pontos magyarázat, ezért ötletekből sincs hiány: az apokalipszis jóslatok mellet sokan földönkívülieket, vagy valamilyen titkos kormányzati kísérletet sejtenek a hangok mögött. A tudományos megközelítést valló emberek – mint például a NASA – szerint a legvalószínűbb magyarázat, hogy a bolygó „háttérzörejét” lehet hallani. A tudósok szerint biztosan valamilyen geofizikai ok áll a „hümmögés” mögött, de ők sem tudják pontosan megmondani, hogy mi lehet az. A tippek között szerepel a 00tektonikai lemezek mozgása, földrengések hangjai, az atmoszférában szétrobbant meteorok hanghullámai vagy a napkitörések hatása.


Napkitores

Napkitörés is okozhatja a furcsa hangokat

Kapcsolódó Cikkek

 • Kína lesz a világ legnagyobb 5G mobil technológiai piaca

  Kína lesz a világ legnagyobb 5G mobil technológiai piaca

  Kína lesz 2025-re a világ legnagyobb ötödik generációs mobil távközlési piaca és mobil technológiai ökoszisztéma egyre növekvő arányban járul majd hozzá az ország bruttó hazai termékéhez a GSMA nemzetközi szakmai képviseleti szervezet pekingi konferenciáján bemutatott tanulmány szerint.

 • Újabb 1,5 milliárd euróra büntették a Google-t

  Újabb 1,5 milliárd euróra büntették a Google-t

  Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva, hogy AdSense nevű hirdetési platformjával az amerikai internetes óriásvállalat megsértette a versenyszabályokat.

 • Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetési irány

  Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetési irány

  Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetés marad, a legnagyobb kihívást pedig a felhasználók és munkavállalók biztonságtudata jelenti az információbiztonsági vezetők számára 2019-ben – állapította meg a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatása, amelyet csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen mutattak be.