2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

Holnapolisz

Az animációs filmek koronázatlan királya Brad Bird ( Hihetetlen család,  L’ ecsó ) úgy tűnt egy rövid, ámde nagysikerű élőszereplős kitérő után (Mission Impossible – Fantom protokoll) visszatér a kaptafához és újra elmerül az animációs filmek  világában. Ez  csak félig történt így, ugyanis a látványos digitális effektusokat, élő szereplőkkel kombinálta a Holnapolisz című legújabb filmjében. A történet egy térben ismeretlen helyen játszódik, ahol egy jobb napokat látott tudós Frank Walker (George Clooney) és egy ifjú zseni Casey (Britt Robertson) indul egy szürreális kirándulásra Holnapoliszba, ahol az egész világot megváltoztató kalandokba bonyolódnak.

A főszerepekben George Clonney és Britt Robertson

A főszerepekben George Clonney és Britt Robertson

A 190 milliós gigaprodukcióval igen nagy kockázatot vállalt a Disney stúdió, ugyanis az utóbbi évek tendenciája alapján a folytatások és a jól bejáratott szuperhős filmek robbantanak kasszát, míg az új próbálkozók buknak vagy maximum nullszaldósan végeznek a mozipénztáraknál. Biztos, ami biztos a producerek az örök sármőrt George Clooney-t szerződtették a főszerepre, aki nem adja akármihez a nevét. Bizakodásra adhat okot az is, hogy az amerikai kritikák  egy igazán színvonalas családi filmként aposztrofálták a Holnapoliszt.


 Tudta-e?

 • Brad Bird az új Star Wars film rendezési jogát passzolta a Holnapoliszért
 • A női főszerepre esélyes volt a Beavatott című filmsorozat sztárja Shailene Woodley
 • A Dr. House-ként felkapott Hugh Laurie ezzel a filmmel tér vissza a nagyvászonra.
 • A film ötlete a Disneyland egyik látványosságából született.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.