EUR: 317,79 Ft
CHF: 270,30 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Életmód

Így szervezzünk szuper szülinapot!

Szájról-szájra jár az anyukák között, hogy létezik egy szupermami, aki olyan születésnapot szervez a gyerekeknek, amiről aztán hónapokig beszélnek.  A hangulat olyan, mintha egyszerre zajlana egy meghitt, családi összejövetel, egy fergeteges osztálykirándulás és egy szuper kaland. A különös küldetések során bárkiből lehet természetbúvár, kincskereső kalóz, vagy akár a kedvenc meséjének egyik hőse.

Az ötletgazda-kivitelező, Major Móni minden egyes buli előtt alaposan kifaggatja az anyukákat, hogy pontosan tudja, milyen kalandra vágyik a szülinapos.  – Az első küldetésszülinapot a saját gyerekemnek szerveztem. Nem akartam sem itthon, sem pedig játszóházban rendezni. Valami különlegeset és emlékezeteset szerettem volna Lilinek kitalálni – mesélte lapunknak az anyuka. – A lányom és a barátai az iskolában, az egyik beavatott tanító nénitől kapták meg a küldetésüket, és a hozzá tartozó térképet.  Izgultam, hogy az utcán, parkokban elhelyezett nyomok, útmutató matricák, amelyek a küldetés állomásai voltak, ne tűnjenek el, ugyanis ezek vezettek el a szabadtéri buli helyszínére. Öröm volt látni, hogy mennyire beleélik magukat a gyerekek a kitalált történetbe és a feladatokba.


Lili bulija olyan jól sikerült, hogy Mónit azóta is számos anyuka keresi meg, hogy segítsen nekik az egyedi születésnap kitalálásában és lebonyolításában. A háromgyermekes szupermami ilyenkor turbó fokozatba kapcsol: kitalálja a feladatokat, de még a szendvicsek tematikus díszítését is. – A legtöbb anyuka fix elképzeléssel jön, ami nagyon jó, hiszen ő tudja a legjobban, hogy milyen témáért lelkesedik leginkább a gyereke. Persze volt, aki tőlem kért javaslatokat. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a gyerekeim, illetve a szűk baráti körünk gyerekei között gyakorlatilag a kis ovisoktól a kamaszokig minden generáció megtalálható. Amikor megvan a téma, kitalálom a hozzá illő kerettörténetet. Megírom a forgatókönyvet, elkészítem a térképeket, a feladatlapokat és az egyéb kellékeket. Általában a témához illő harapnivalókra és italdekorációkra is van ötletem. A játékokat 10-15 fős gyerekcsapatokra állítom össze, és a feladatokról természetesen előre kikérem a „szűk szakmai zsűri”, vagyis a saját gyerekeim véleményét.

elmenyszulinap3

elmenyszulinap2

elmenyszulinap1

elmenyszulinap4

elmenyszulinap_terkep

Kapcsolódó Cikkek