2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIII.kerület

Ingyenes szűrővizsgálatok a kerületben

Májusban és júniusban is van lehetőség ingyenes, háziorvosi beutaló nélküli egészségügyi szűrővizsgálatra.

Doctor measuring blood pressure of male patient

Beutaló nem, csak regisztráció szükséges a vizsgálatokhoz (a kép illusztráció)

A nyári leállás előtt még van lehetőség igénybe venni az ingyenes szűrővizsgálatokat, melyekhez beutaló nem, csupán előjegyzés szükséges. Semmi mást nem kell tenni, mint jelentkezni a Szegedi úti Szakrendelő Intézet recepcióján, természetesen lakcímkártyával, személyigazolvánnyal és TAJ kártyával, munkanapokon reggel 7 és este 8 óra között. A vizsgálatokat öt szakorvosi területen biztosítja a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat, a költségeket pedig az önkormányzat állja.


Mammográfiára, emlő ultrahangra, hasi ultrahangra, férfiak számára urológiai vizsgálatra csak a Szegedi úti, zöldhályog-szűrésre és szemnyomás mérésre a Szegedi úti és a Visegrádi utcai, míg bőrdaganat szűrésre a Visegrádi utcai rendelőben van lehetőség. Akinek a háziorvosa is a kerületben rendel, annál a beteg mellett az orvos is megkapja a vizsgálati eredményeket.

Az elmúlt évek eredményei azt mutatják, a vizsgálatokon eddig résztvevők mintegy negyedénél találtak valamilyen rendellenességet, kezelendő problémát, ami egyébként csak későn derült volna ki.

Fontos információ, hogy júliusban és augusztusban szünetelnek a vizsgálatok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.