EUR: 319,11 Ft
CHF: 275,45 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program IV.kerület

Kutya bajunk ne legyen!

Újpest igazi kutyabarát kerület: valamennyi szabadtéri rendezvényre elvihetjük kedvencünket, akár egy közös futóversenyen is együtt kocoghatunk, és az önkormányzat is nagyon figyel arra, hogy megkönnyítse a kutyások és nem kutyások békés együttélését. Minden évben megszervezik a Nem Nagy Dolog! kampányt, amelynek keretén belül több ezer kutyapiszok-gyűjtő zacskót osztanak szét az ebtulajdonosok közt, és a kutyás szervezetekkel közösen kampányolnak a felelős kutyatartás fontossága mellett. Többek között az ovisok tavaly óta a Kutyulás az oviban programsorozat segítségével tanulhatják meg, hogy a háziállat bizony felelősséggel jár. De vajon a hétköznapokban milyen tapasztalataink vannak kutyaügyben? Ennek jártunk utána.

Ebünk jön velünk, kutyás kerület, kutya, kutyabarát, boldog kutyák, boldog gazdik, szabdtér, természet, kutyaélet, ebbarát

Csak a szabályokat kell betartani és jól megférnek egymás mellett a kutyások és nem kutyások

A Szilas Családi parki futtatóban szabadon szaladgálhatnak a négylábúak. Szakó Éva is ide jár négyéves kutyájával. – Frici nagyon barátságos, szereti a gyerekeket és pontosan tudja, hogy a játszótéren és az utcán ő csakis pórázon közlekedhet.  Persze, vannak olyan gazdik, akik már a parkban elengedik a kutyát. Ez a rendszeresen idejárókra nem jellemző, inkább az esti, gyors sétáltatók választják ezt a módszert. Sajnos volt már rá példa, hogy egy anyuka rajtam kérte számon a kutyagumis homokozót, pedig én mindig összeszedem, amit Frici termel – mesélte lapunknak Éva.


Kerületi kutyafuttatók
Ugró Gyula sor, Bőröndös utca, Tulipánkert, Gyulai tér, Semsey park, Bárdos Artúr utca, Erzsébet utca, Szabadság park, Szilas Családi Park

A játszótéren ott jártunkkor teltház volt, és bár a szülők többségének nincs baja a kutyásokkal, azért volt, aki panaszkodott. – Nem az állatokkal, a gazdákkal van a baj. Azt hiszik, csak a járdán kell felszedni a kutyaürüléket, pedig szerintem a fűben éppolyan fontos, mert hiába védekeznek azzal, hogy ez tulajdonképpen szerves anyag, én nem is a környezetszennyezés miatt aggódom, hanem azért, mert a gyerekem elesik, beletenyerel és akár meg is nyalhatja a kutyapiszkos kezét. Tapasztalatból beszélek, velem ez megtörtént, és bár most már csak nevetek rajta, de akkor nagyon megijedtem, hogy komoly baja lesz a lányomnak – elevenített fel egy történetet a kétgyermekes Bakóné Szilvia.  A parkban egyébként a közterület felügyelők rendszeresen járőröznek, és figyelmeztetik a hanyag kutyásokat. A REX Állatsziget Kutyu-Ló Családi Szabadiskola Egyetemén, május 23-án délelőtt 10:00-kor kutyások és nem kutyások együtt tanulhatják az állattartás írott és íratlan szabályait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.