2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXI.kerület

Megszépülnek az óvodák

A kerület számos óvodája megújul – erről döntött a csepeli képviselő-testület. A munkálatok összesen 300 millió forintba kerülnek, szeptemberre el is készülnek, így a gyerekek már szebb és modernebb intézményekben kezdhetik majd meg az új tanévet.

Az Erdősor és a Festő utcai óvodában szigetelik az épületet, kicserélik a homlokzati nyílászárókat és a fűtést is korszerűsítik. A Napsugár, a Játéksziget és a Hétszínvirág óvodában is hasonló munkálatok lesznek. A teljes beruházás összköltsége 300 millió forint , de ezenkívül az intézmények udvarának felújítását is megszavazta a testület. Füvesítés, növénytelepítés, öntözőrendszer kiépítés, ivókutak és párakapuk kihelyezése szerepel a tervekben, de a Csepeli Városgazda a burkolatokat is felújítja, új játszóeszközöket építenek, sportpályákat és KRESZ-pályákat alakítanak ki az Erdősor-Festő utcai, a Hétszínvirág, a Bóbita tagóvoda valamint az Aprajafalva óvodában.


Heim Pál gyerekkorház sajtáj

Szebb biztonságosabb környezet várja majd a kicsiket szeptembertől

 

Csak bővül a név, nem változik

A képviselő-testületi ülésen döntöttek az összevonást követő tagóvoda-nevekről is. A nevelők és  a szülői munkaközösségek véleményének figyelembevételével a tagóvodák megtarthatják eddigi nevüket, de júliustól az is szerepel benne, hogy  „Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.