2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XVI.kerület

Megújul a 100 éves Kölcsey

Nyáron felújítják a 100 éves Kölcsey Ferenc Általános Iskolát. Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyílt közbeszerzési eljáráson 14 pályázó közül a Veresmester Ingatlanfejlesztő Kft és a JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft. közös ajánlata nyerte el a beruházást.Nyáron felújítják a 100 éves Kölcsey Ferenc Általános Iskolát. Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyílt közbeszerzési eljáráson 14 pályázó közül a Veresmester Ingatlanfejlesztő Kft és a JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft. közös ajánlata nyerte el a beruházást.

De nem csak megújul, bővül is az iskola! Hat új tanterem és egy nagy tornaterem épül. Kialakítanak egy zsibongót, valamint a pinceszínház is új köntöst kap Nagy gondot jelentett eddig az étkező és a konyha elhelyezése, erre is igyekeznek megoldást találni. Egy különleges, növényekkel benépesített zöld tetőt is kialakítanak az iskola új tornaterme fölött. A beruházás miatt a szeptember eleji iskolakezdés nem kerül veszélybe, augusztus 28-áig a diákok által használt legfontosabb épületszárnyakat átadják. Az iskola épülete mellett a környező utcák és a régi Szentmihályi piactér, a Hősök tere is megújul.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.