EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Aktuális X.kerület

Melyik a legszebb?

A Kőbányai Polgármesteri Hivatal keresi a kerület legszebb fáját! Várják iskolák, óvodák, magánszemélyek, közösségek javaslatait Kőbánya Legszebb Fája címre.

fa

Jelölhető minden olyan fa, amely Kőbánya területén található, bárki által látható, és amelyhez esetleg valamilyen személyes vagy történeti élmény is kapcsolódik. A pályázatban szerepelnie kell fotónak a fáról, a helyszín pontos megjelölése, valamint néhány mondatban a hozzá fűződő emlék.

Május 31-ig még el lehet küldeni a javaslatokat a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály (1102 Budapest, Szent László tér 29.) címére küldött levélben, vagy elektronikus úton a jelentkezes@kobanya.hu e-mail címen.

A kerület öt legszebb fáját szakmai zsűri választja ki, amelyeket az önkormányzat honlapján (www.kobanya.hu) és Facebook oldalán közzétesznek. Szavazni június 15. és augusztus 31. között lehet, és a legtöbb voksot kapó fát benevezik a 2016. „Év fája” országos versenybe. Kőbánya legszebb fája emléktáblát is kap.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Súlyosan megégett a zuglói zsinagóga

  Súlyosan megégett a zuglói zsinagóga

  Súlyos károkat okozott az előző éjjel kiütött tűz a zuglói zsinagógában – tájékoztatta az MTI-t kedden este a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

 • Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Rengeteg pénzzel tartozunk az adóhatóságnak

  Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból.

 • Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Még hetekig is eltarthat Moszul ostroma

  Bár az első jelentések szerint gyorsan eleshet az Iszlám Állam (IS) legfőbb bástyájának számító Moszul, az iraki és a kurd csapatok még tegnap is legalább 30 kilométerre a várostól harcoltak.

 • Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Körözik, mégis könyvet ír a Viszkis társa

  Hamarosan könyve jelenik meg Orbán Gábornak, aki a Viszkis rabló társaként vált ismertté. A férfi perrel fenyegeti Ambrus Attilát, miközben külföldön bujkál a hatóságok elől, ugyanis jogerősen egy év tíz hónap börtönre ítélték.