2018. május 21., hétfő
Konstantin

Tech

Metrón jön a csomag

Az Amazon a világ egyik legnagyobb csomagküldő szolgálataként számos újdonsággal állt elő az évek során, hogy a kiválasztott termék minél hamarabb eljusson a megrendelőhöz. A közelmúltban jelentették be például, hogy bizonyos csomagokat drónok – távirányítású mini-repülők – segítségével fognak célba juttatni, de a csúcstechnológia nem minden esetben a legcélravezetőbb megoldás. Mint a Financial Times cikkéből kiderül, az Amazon úgy kerüli meg az állandó New York-i csúcsforgalmat, hogy a város kiterjedt metrórendszerét használja a kézbesítéskor. Aki tehát a Nagy Almában jár, ne lepődjön meg, ha a földalattin Amazonos pólóban lévő alkalmazottak tucatjait látja meg. Persze ki tudja, lehet hogy a cég így térképezi fel az alagútrendszert és a metrók mellett hamarosan drónok is száguldoznak az Empire State Building alatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Milliárdokra büntetné a brit kormány a Facebookot is

    Több milliárd fontig terjedő pénzbüntetésekkel sújtaná a brit kormány azokat a globális közösségi médiaportálokat, amelyek nem akadályozzák meg illegális – például zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító – tartalmak megjelenítését felületeiken.

  • Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg találkozni fog az Európai Parlament vezetőivel

    Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elfogadta a meghívást és hamarosan találkozni fog az Európai Parlament (EP) több vezetőjével, hogy magyarázatot adjon a cég körül nemrégiben kirobbant botrányra – jelentette be szerdán Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.