2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XXII.kerület

Mi van a nyomással?

A budafoki Víztorony

A budafoki Víztorony

Aláírásgyűjtést terveznek a Baross Gábor telepen élők, akik azt szeretnék elérni, hogy megszűnjenek a magas, illetve egyenetlen víznyomás okozta károk, amelyek – véleményük szerint – mind a lakosságot, mind a vízműveket, mind az önkormányzatot feleslegesen terhelik. Ha a kezdeményezéshez sokan csatlakoznak, petíciójukkal a vízművekhez fordulnak egy helyi vízvezeték-szerelő, Ipolyvölgyi János vezetésével. A lakók többek között arra várnak választ, hogy a kerületbe épített  víztorony, miért nem szabályozza a víznyomást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.