EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Külföld

Micsoda fesztivál volt

Magyarországon természetesen a legfontosabb, hogy Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a második legfontosabb díjat zsebelte be Cannes-ban. Nézzük kiket díjazott még a zsűri és kik voltak azok, akikre valamiért felfigyeltek.

A legjobb filmnek járó Arany Pálmát a Dheepan című francia film nyerte. A következő legfontosabb díjat Nemes Jeles László Saul fiának ítélték oda. A Saul példátlan sikere ezzel még biztos nem ért véget és valószínűsíthető, hogy az őszi nemzetközi fesztiválszezonban bérelt helye lesz.


A fesztivál idei arca: Ingrid Bergman

A fesztivál idei arca: Ingrid Bergman

A legjobb rendező Hou Hsiao-Hsien lett a The Assassin című filmért. A legjobb színésznő díjára a tuti befutónak tartott Marion Cotillard és Cate Blanchett helyett az utóbbi partnere, Rooney Mara kapta, akit a hazai nézők a Tetovált lány című filmből ismerhetnek. Mara az elismerést a Carol című leszbikus drámáért kapta megosztva Emmanuelle Bercot-val, aki a  Mon roi című filmért ismertek el. A legjobb színész a mustra elejétől nagy kedvencnek számító Vincent Lindon lett, akit a La Loi du Marché című mozgóképért díjaztak.

További nyertesek:


A zsűri díja – The Lobster (Yorgos Lanthimos)

Legjobb forgatókönyv – Chronic (Michel Franco)

Legjobb rövidfilm – Waves (Ely Dagher)

Arany Kamera-díj – La Tierra y la sombra (César Augusto Acevedo)

Tiszteletbeli Arany Pálma-díj – Agnès Varda

 

Az év cannes-i visszatérése

78 évesen is bombasztikus formában van a kétszeres Oscar-díjas színésznő

78 évesen is bombasztikus formában van a kétszeres Oscar-díjas színésznő

A 78 éves Jane Fonda az Ifjúság című filmben egy rövid, de annál emlékezetesebb jelenetben bukkan fel. Idén nem csak a (sebészek által) bombasztikus külsejéről cikkeztek, hanem frenetikus játékáról is.

Az év cannes-i szépsége

A tehetség és a kislányos elegancia jellemzi a 39 éves francia színésznőt

A tehetség és a kislányos elegancia jellemzi a 39 éves francia színésznőt

Bárhol jelenik meg Marion Cotillard az két dolgot jelent: minőségi színészi játékot és parádés megjelenést. Az idén két filmmel – A kis herceg, Macbeth – is érkező francia színésznő minden tekintetett magára vont kislányos eleganciájával.

A legszürreálisabb cannes-i élmény

A művészi pornó unalomba fulladt

A művészi pornó unalomba fulladt

Gaspar Noé Love című filmjéről az a hír járta, hogy mindenkit fel fog izgatni a 3D-s művészi pornó. Nos a nagy „izgalom” helyett inkább unalom várta a nézőket

Az év cannes-i bukása

Natalie Portman táncos férjével Benjamin Millepied-el

Natalie Portman táncos férjével Benjamin Millepied-el

Natalie Portman generációjának egyik legnagyobb színésze, de a rendezést inkább hanyagolnia kéne. Az Izrael állam megszületéséről szóló Mese a szerelemről és a sötétségről című film nyáltengere elvonta a figyelmet a valódi drámáról.

Kapcsolódó Cikkek