2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XXI.kerület

Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról?

Megható felhívással fordultak társaikhoz a csepeli Mátyás Király Általános Iskola hatodikos tanulói. Az ukrajnai háború miatt szenvedő gyerekeknek szeretnének segíteni, és úgy vélik, csoki árával is lehet támogatni a kárpátaljaiakat.

 

Gyűlnek a forintok a dobozba. A csepeli iskolások egy csoki árát adományozzák a kárpátaljai gyerekek megsegítésére

Gyűlnek a forintok a kárpátaljai gyerekek megsegítésére

– Elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére! – írják felhívásukban a 6. z-sek felhívásukban, melyben minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérik, segítsék ezt az ügyet. – Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben – írták a 12 éves gyerekek az önkormányzathoz és más iskolákhoz eljuttatott levelükben.


Borbély Lénárd Csepel polgármestere azonnal az ügy mellé állt

– Mindig is büszkén vallottam, hogy csepeli vagyok, ma azonban különösen büszke vagyok azokra a csepeli gyerekekre, akik képesek lemondani valamiről, hogy másoknak segítsenek. És büszke vagyok minden csepeli polgárra, akik templomokban, koncerteken adományoztak, és azokra is, akik képviselőként 10 millió forintot szavaztak meg kárpátaljai honfitársainknak- reagált a polgármester, aki azt is hozzátette, megköszönte a gyerekeknek, a szüleiknek és tanáraiknak, hogy olyan generációt építhetünk közösen, amelyben minden magyar felelősséget érez minden magyarért!


Ezt írták a Mátyás Királyosok

„Mi, a csepeli Mátyás Király Általános Iskola 6. z osztályos tanulói, látva és hallva a hírekben – az ukrajnai háború miatt- a Kárpátalján élő magyar gyerekek kilátástalan helyzetét és komoly megélhetési gondjukat, elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére!” felhívással szeretnénk minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérni, hogy segítsék a maguk erejével ezt az ügyet. Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben. Örülnénk, ha minél többen csatlakoznának a segítő szándékhoz, és támogatnák lehetőségük szerint ezt az ügyet.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.