EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb X.kerület

Napelemmel megy a Szivárvány

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre. Napelem, napkollektor, polgármester

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere
Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre.

Napelemmel spórol az önkormányzat! A Szivárvány Idősek Otthonában a környezettudatos gazdálkodás érdekében napelemeket szereltek fel. A számítások szerint ezek 31 százalékát biztosítják az intézmény áramfelhasználásának, így éves szinten 2,1 millió forinttal kerül kevesebbe az Otthon fenntartása.

– A napelemes fejlesztést 38,3 millió forintból valósítottuk meg – fogalmazott az avatáson Kovács Róbert polgármester, aki azt is hozzátette, ehhez uniós forrást használtak fel. –  Nem ez az egyedüli intézményünk, ahol az elmúlt hónapok során felszereltük a napelemeket, az újhegyi uszoda is kapott egy hasonló rendszert. A kerületben számtalan helyen végeztünk már környezetbarát beruházást, szigeteltünk, és átalakítottuk az óvodáink, iskoláink fűtésrendszerét – sorolta a polgármester.

 

Megújult a konyha is

Keretes: A főzőkonyha is megújult a Szivárványban. A 3 millió forintos fejlesztésenek köszönhetően  szállítóedény-mosogatót, húselőkészítőt alakítottak ki, átépítették a feketemosogatót, az ételhulladék tároló helyiséget, és átadó ablakot alakítottak ki a főzőtér és az étterem között. Vásároltak légkeveréses sütőt, mosogatógépet, hűtött munkaasztalt és számos más konyhai eszközt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.