2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb X.kerület

Nyáron is kell a menza!

Kőbánya 4,7 millió forint támogatásra pályázik, hogy finanszírozni tudják a nyári szociális gyermekétkeztetést.

Iskolai Ebéd Bolyai iskola

A nyári szünetben nem minden gyerek jutna rendszeres meleg ételhez önkormányzati segítség nélkül

A Janikovszky Éva Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón elhangzott, csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) e célból kiírt pályázatán.


 

kőbányai gyerekétkezés

Czibere Károly (jobbra) és Kovács Róbert a Janikovszky Éva Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola menzáján

Június 3-án derül ki, hogy melyik önkormányzat mennyi támogatást nyert el az EMMI ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegű pályázatán – közölte Czibere Károly a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Keretes: Állami segítség számokban

 • 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított nyári gyermekétkeztetésre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt.
 • Az idei 3 milliárdos keretnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma legalább 130 ezerre nőhet.
 • Eddig 92 ezer óvodás és bölcsődés vett részt az ingyenes évközi közétkeztetésben, a szeptembertől életbe lépő kötelező óvodáztatás bevezetése miatt ez a szám ősztől 320 ezerre nőhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.