2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb IX.kerület

Ötven év a Nagyvárad téren

1965 telén így nézett ki a buszvégállomás a Nagyvárad téren, amikor a táblákon még csak a járatok útvonalát lehetett olvasni.

Fortepan

Ilyen volt 50 éve a Nagyvárad téri buszvégállomás…

nagyvárad tér, google maps

…és ilyen most

Az akkori utasok valószínűleg elképzelni sem tudták, hogy kereken ötven év múlva digitális kijelzők állnak majd a megállókban, amelyek azt is kiírják, mikor érkezik a következő busz. A kép hátterében az Üllői út 121-es számú ház áll, melynek homlokzatán akkor még nem volt óra. Ennek számlapján az most az olvasható, hogy reklámfelületként kibérelhető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.