EUR: 319,23 Ft
CHF: 274,79 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Program II.kerület

Pályázz novellával!

Csukás István

Csukás István

Kibontakozhatnak a kis írópalánták, a gazdag fantáziájú fiatalok. Az önkormányzat ugyanis novellaíró-pályázatot hirdet 12-18 év közötti kerületi iskolások és a kerületben élő fiatalok számára. A pályaműveket az alábbi témakörökben várják: Tündérországban jártam… és Kedvenc regényemben ébredtem…

A legjobb művek szerzőit két korcsoportba sorolják: 12-15 éves korig, illetve 15-18 éves korig. Mindkét korcsoportban és mindkét kategóriában az I. helyezett 15 ezer, a II. helyezett 10 ezer, a III. helyezett pedig 5 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt kap, műveit pedig nyomtatásban is viszontláthatja egy külön erre az eseményre készülő kiadványban. A díjazottakat a zsűritagok egy-egy könyvének személyre szóló, dedikált példányával is jutalmazzák. A novellaíró-pályázaton a fiatal írók között polgármesteri különdíjakat is kiosztanak. A pályaműveket Csukás István Kossuth-díjas író, meseíró,


Bosnyák Viktória író, műfordító és Leiner Laura író bírálja el. A pályázatok beadási határideje: június 8.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.