EUR: 318,53 Ft
CHF: 271,59 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Sport

Revánsra készül a Veszprém

Egy évvel ezelőtt a Veszprém férfi kézilabda csapata bejutott ugyan a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, ám a fináléba kerülés már nem sikerült, hiszen a német Kiel útját állta a magyar

Veszprém, 2014. április 26. Nagy László, a Veszprém játékosa (k), valamint Mike Hansen (b) és Marko Kopljar (j), a PSG játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjében vívott MKB-MVM Veszprém - Paris Saint-Germain (PSG) visszavágó mérkõzésen a Veszprém Arénában 2014. április 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Nagy Laciék (pirosban) útja a PSG-n át vezetett a kölni négyes döntőbe

csapatnak. Idén a Veszprém ismét ott van a május 30-31-i Final Fourban. És ismét a Kiellel játszik az elődöntőben.


Már a negyeddöntők sorsolásakor sokan féltették a Veszprémet, hiszen fortuna a francia sztárcsapatot, a PSG-t sodorta a magyarok útjába. Ma már történelem, de a Veszprém Franciaországban 24-24-es döntetlent játszott, majd egy héttel később hat góllal legyőzte a párizsiakat és bejutott a négyes döntőbe.

A május 30-31-én, Kölnben rendezendő Final Four sorsolását stílszerűen Kölnben tartották, ahol eldőlt, hogy a Veszprém visszavághat a Kielnek a tavalyi vereségért és revánsot vehet a Szeged negyeddöntőbeli legyőzésért is.


– A tavalyi ezüstérmes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján legyőztek bennünket – mondta a Lokálnak Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya. – Biztosan nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük.

Nagy Laci szerint, ha sikerülne a visszavágás az nem csak a Veszprém sikere, de az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. – Azt már tudjuk, hogy a Kiel nem sebezhetetlen, a sorozatban Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni – emelte ki a válogatott átlövő.

A Final Four első napján, május 30-án, 15 óra 15 perckor a  spanyol Barcelona a lengyel Kielce-vel játssza az első elődöntőt, majd 18 órakor a Veszprém a THW Kiellel játszik. Másnap 15 óra 15 perctől a bronzmérkőzésre, 18 órától pedig a döntőre kerül sor – utóbbi reményeink szerint a veszprémiek főszereplésével.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek