2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XIV.kerület

Szemétügyek

A lomtalanítás jelenlegi rendjének megváltoztatását szeretné Zugló önkormányzata. A kerületben ugyanis sok gongot okoznak az illegális szemétlerakók. A Rákospatak utcában a múlt hónapban egy vasúti kocsi roncsa gyulladt ki egy illegális szeméttelep közelében, a füst Budapest északi kerületeinek levegőjét szennyezte. Akkor Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere feljelentést tett az ügyben. A MÁV-tól bérelt területen nem először volt tűz, az önkormányzatnak azonban nincsenek megfelelő hatósági eszközei arra, hogy felszámolja a telepet. De nem csak az egykori MÁV területen működik illegális hulladéklerakó.  Az egyik régi gyárépület területén illegális fémkereskedők buktak le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei csaknem másfél tonna, lomtalanításból származó fémhulladékot foglaltak le.  Az ügy érintettjei több mint 3 millió forint bírságra is számíthatnak. A zuglói városatyák szerint a probléma megoldása egy olyan hulladékudvar létesítése lenne, amely az újrahasznosítást segíti.  Erről a legutóbbi, rendkívüli testületi ülésen tárgyaltak, melyen egyúttal felhatalmazták a polgármestert, a Fővárosi Önkormányzattal tárgyaljon a lomtalanítás jelenlegi formájának megváltoztatásáról is.

 

 

 

szemát, hulladék, illegális, kiégett, vasúti kocsi

MTI Fotó: Lakatos Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.