2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXII.kerület

Szép volt, Fókák!

Kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el Kurdi Zsófia és Márton Richárd, a Hófehér Fóka Egyesület két úszója.

Kurdi Zsófi, Horváth Tamás, Márton Ricsi

Kurdi Zsófia (balról), Horváth Tamás edző és Márton Richárd

A Lengyelországban megrendezett Négy nemzet úszóversenyéről a 15 éves Richárd hat aranyéremmel jött haza Budafokra. Megnyerte a 200 méter gyors, 200 méter pillangó számot, a 100 és a 400 méteres gyorsúszást is. Ezen kívül a magyar válogatottal a 4-szer 200-as gyors váltóban és a 4-sszer 100-as vegyes váltóban is első helyezést ért el. A 14 éves Kurdi Zófi 50 méteres pillangó úszásban győzedelmeskedett és 100 méter gyorson egyéni csúcsot úszott, amellyel megszerezte volna az első helyet, ha őt indítják ebben a számban. Márton Richárd az ugyancsak Lengyelországban rendezett Gymnasiadén, a gimnazisták világbajnokságán is remekelt. 200 gyorson és 100 pillangón is II. helyezést ért el. Ugyanitt 4-szer 100 vegyes váltóban aranyérmes lett a magyar válogatott tagjaként. Mindkettőjük edzője Horváth Tamás. Ricsit nagycsoportos óvodás kora óta edzi, Zsófit csecsemőkorában kezdte oktatni, vele kezdett edzősködni. Gratulálunk!


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.