2017. december 12., kedd
Gabriella

Program V.kerület

Vita lesz a fesztiválon

Mit jelent a fejlődés nekünk, embereknek? A technológiai újításoknak csak pozitív hozadéka lehet életünkre, vagy ennél sötétebb a jövőkép? Akadémiára, tantermekbe, tárgyalóasztalhoz való kérdéseknek gondolnánk ezeket, a választ most mégis egy fesztivál keretein belül keresik.

Brain Bar Budapest logo

A június 4-6 között az  Erzsébet téren, az Akvárium Klubban, valamint a Design Terminál tereiben 3 helyszínen megrendezett Brain Bar Budapest egy egyedülálló fesztivál, amely az ember és a gép közötti technológiai és filozófiai határokat, valamint a társadalom és az üzleti világ jövőjét vizsgálja.


Az innováción túlmutatva teszi fel a kérdést, hol legyenek a határok technológia és emberiség között, úgy hogy közben szembeállít technológusokat filozófusokkal, politikusokat szociális vállalkozókkal, befolyásolókat felforgatókkal. A háromnapos rendezvényen Budapest szívében persze az élénk viták mellett lesz művészet és zene is.

 

Vitázók és vitatémák

Olyan csúcsgondolkodók szállnak majd ringbe a jövőnk legnagyobb nyitott kérdéseit megvitatni, mint Niall Ferguson, Richard Florida és Sugata Mitra. A szerteágazó párbeszéd négy fő téma köré épül: (1) a nagyvállalatok és a munka jövője, (2) a technológia államra és demokráciára gyakorolt nyomása, (3) az emberi identitás a második ipari forradalomban és (4) városaink jövője. A fő előadók és résztvevők mellett a New Europe 100 lista kiemelkedő közép- és kelet-európai innovátorai is színpadra lépnek. A három nap során számos fogadás és networking lehetőség várja majd a vendégeket.

Bővebb információ itt:

http://brainbarbudapest.hu

https://www.facebook.com/brainbarbudapest

Kapcsolódó Cikkek