2018. május 27., vasárnap
Hella

Program V.kerület

Vita lesz a fesztiválon

Mit jelent a fejlődés nekünk, embereknek? A technológiai újításoknak csak pozitív hozadéka lehet életünkre, vagy ennél sötétebb a jövőkép? Akadémiára, tantermekbe, tárgyalóasztalhoz való kérdéseknek gondolnánk ezeket, a választ most mégis egy fesztivál keretein belül keresik.

Brain Bar Budapest logo

A június 4-6 között az  Erzsébet téren, az Akvárium Klubban, valamint a Design Terminál tereiben 3 helyszínen megrendezett Brain Bar Budapest egy egyedülálló fesztivál, amely az ember és a gép közötti technológiai és filozófiai határokat, valamint a társadalom és az üzleti világ jövőjét vizsgálja.


Az innováción túlmutatva teszi fel a kérdést, hol legyenek a határok technológia és emberiség között, úgy hogy közben szembeállít technológusokat filozófusokkal, politikusokat szociális vállalkozókkal, befolyásolókat felforgatókkal. A háromnapos rendezvényen Budapest szívében persze az élénk viták mellett lesz művészet és zene is.

 

Vitázók és vitatémák

Olyan csúcsgondolkodók szállnak majd ringbe a jövőnk legnagyobb nyitott kérdéseit megvitatni, mint Niall Ferguson, Richard Florida és Sugata Mitra. A szerteágazó párbeszéd négy fő téma köré épül: (1) a nagyvállalatok és a munka jövője, (2) a technológia államra és demokráciára gyakorolt nyomása, (3) az emberi identitás a második ipari forradalomban és (4) városaink jövője. A fő előadók és résztvevők mellett a New Europe 100 lista kiemelkedő közép- és kelet-európai innovátorai is színpadra lépnek. A három nap során számos fogadás és networking lehetőség várja majd a vendégeket.

Bővebb információ itt:

http://brainbarbudapest.hu

https://www.facebook.com/brainbarbudapest

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.