EUR: 319,11 Ft
CHF: 275,45 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

10 tipp, hol töltsük a Múzeumok Éjszakáját

Csak Budapesten száznál is több múzeum, gyűjtemény és intézmény várja az éjjeli látogatókat június 20-án, szombaton este 6 órától a Múzeumok Éjszakáján.

Az év legrövidebb éjszakájához legközelebb eső szombaton hagyományosan nemcsak folyamatos nyitva tartással, hanem rengeteg interaktív programmal is készülnek az intézmények. De hová is érdemes elmenni a sok-sok hely közül? Íme a Lokál ajánlata, a 10 egyszeri és megismételhetelten éjszakai múzeumkaland.


1. Mese van

Az éjszakai galériában interaktív szürrealista álmokat állítanak ki. Selyemrét, amelyen könyvek nyílnak, időalagutak, suttogó szobor és Jung egyik álomlabirintusa, amelyekben sétálni lehet. Egy nő életének egy éve tweetekben olvasható.


Helyszín: Bálna Budapest, 306-os Teremgaléria

1093 Budapest, Fővám tér 11-12

égnek áll a haja - flickr2. Égnek áll a hajunk!

Játékos feladványok kicsiknek és nagyoknak. Matematikai rejtvények és rejtélyek, rázós kísérletek, amitől a hajunk is égnek áll. Kiderül a GPS titka, szelet keltenek és vihart aratnak a látogatók.

Helyszín: Csodák Palotája, Campona

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43

3. Az autóbuszok 100 éve

A BKV, 100 éves a budapesti autóbuszközlekedés emlékévéhez és programsorozatához kapcsolódva a főváros autóbuszainak egy évszázadot felölelő történetéből villantják fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

Helyszín: Földalatti Vasúti Múzeum

1052 Budapest, Deák Ferenc téri metró aluljáró

4. Próbáld ki magad artistaként!

Nyitott manézs 17 órától 18-ig. Benne: artista eszközök kipróbálása (egykerekű, karika, labda, hullahopp, gólyaláb). 19.30-tól – 20.15-ig Világhírű musicalek lóhátról: Pintér Tibor és a Nemzeti Lovasszínház showműsora
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a
5. Katonai megszállás

Második világháborús hagyományőrök szállják meg a Kapisztrán teret.  Az este folyamán kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik ügyességüket is a téren felállított játszóházban.
Helyszín: Hadtörténeti Intézet és Múzeum
1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.
6. Folyóiratok, magazinok éjszakája

Délután családi nap és kézműves foglalkozások, közben közel 100 szerkesztőség és 20 népszerű blog részvételével élő interjúk, interaktív programok, kerekasztal beszélgetések.
Helyszín: Iparművészeti Múzeum
1091 Budapest, Üllői út 33-37.
7. Megnyílnak a rejtélyes tornyok

vajdahunyad vár
Tűzzsonglőrök, lézerszínház, fényírás, szerelem-varázsló és barátságmegtartó tűzugrás, fáklyás vártörténeti séta, Budapest varázslatos éjszakai fényeinek megcsodálása tornyainkból, de ez még semmi! Aki valódi izgalmakra vágyik, megmászhatja a Vajdahunyadvár rejtélyes, elzárt tornyait.
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
8. Álmok, lázálmok, rémálmok

Álomvilággá alakul a MALTER, az MNM foglalkoztatója, és a gyerekek elkészíthetik benne álombeli szereplőiket. Vagy mumusaikat. Lesz vetítéssel egybekötött műhelyfoglalkozás, árnyékszínház, lézerharc – a rossz álmok ellen. A felnőtteknek álomfejtés, ágyjelenetek, pizsama buli.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

9. Friss hazai büszkeségeink

Fiatalok és megújítók, akik kultúránk mai alakítói, a jövőbeni hagyományaink jelenlegi szereplői, hírünk vivői a nagyvilágban. Állatmesék a Garabonciás együttessel, Gyerekirodalmi sarok, kreatív műhely és a Magyar Nemzeti Filharmonikusok is koncertet adnak.
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
1014 Budapest, Szent György tér 2.
10. Feltárul a negyedik dimenzió

Tündérek éjszakája, mozgásművészet, kreatív foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, metamorfózis, felolvasószínház és sok-sok zene várja a látogatókat, de délután 5 és este 7 között “megláthatjuk” a negyedik dimenziót is.
Helyszín: Műcsarnok
1146 Budapest, Dózsa György út 37.
A Múzeumok Éjszakájában részt vevő intézmények teljes listája és programismertetőjüket megtalálja itt: http://www.muzej.hu/index.php?page=muzeumok&limit=1

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.