EUR: 308,52 Ft
CHF: 285,47 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Életmód XII.kerület

A János legyen!

János kórház bejárata  (Fotó: Máté Krisztián)

János kórház bejárata (Fotó: Máté Krisztián)

Civil kezdeményezésre aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy a kormány által tervezett új, fővárosi szuperkórházat Közép-Budán, a Szent János Kórház területén, vagy annak környezetében alakítsák ki. A kezdeményezést Láng Zsolt és Pokorni Zoltán polgármester is támogatja. Augusztus végéig várják az aláírásokat.

A II. kerületben élő Szilágyi Zsolt elmondta, a most indított aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy a közép-budai térség modern kórházat és színvonalas ellátást kapjon. Ehhez nemcsak az érintett kerületek és az agglomerációs települések lakóinak aláírására számítanak, hanem mindenkiére, aki szerint a János kórház vagy környezete adhatna helyet a tervezett, több tíz milliárd forintos beruházásból felépülő központi kórháznak.

– A Szent János Kórház, illetve annak közvetlen környezete a szakemberek szerint ideális helyszínt biztosítana, nem csak a jó megközelíthetőség miatt, hanem azért is, mert a kórházban egy jól működő, összeszokott szakmai csapat dolgozik, amit mindenképpen egyben kellene tartani – fejtette ki az aláírást kezdeményező civil.

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere úgy fogalmazott, Közép-Buda közlekedése, tömegközlekedéssel való ellátottsága megfelelő.

János kórház bejárata  (Fotó: Máté Krisztián)

A Szent János kórház bejárata

– Amikor a kormány azt mérlegeli, hogy Budapest egészségügyi ellátását hol fejlessze, bővítse, akkor nem csak lokálpatrióta elfogultságból mondjuk azt, hogy ennek Buda centrumában van a helye. A főváros egészségügyi ellátása a pesti oldal felé billen, míg a Buda központjában működő Szent János Kórháznál a felújítás évtizedek óta várat magára – jelentette ki Pokorni Zoltán. Hozzátette, a Szent János Kórház fejlesztése nem csak a budaiakat érintené, hiszen az intézmény több mint 120 agglomerációs települést szolgál ki a régióban. A polgármester jelezte: szeretnék, ha az új kórházról szóló kormánydöntés már a nyár folyamán megszületne, és minél feszesebb ütemben hozzá is látnának a megvalósításhoz.

A II. kerület polgármestere, Láng Zsolt kiemelte: elsődleges céljuk az, hogy a Budán és a régióban élők több százezer fős lakossága számára korszerű ellátást tudjanak biztosítani.

– A kórházi ellátás színvonala nem megfelelő Közép-Budán. Nem azért, mert nem kiváló orvosok dolgoznak a Szent János Kórházban, hanem mert a kórház jelenlegi infrastruktúrája ma már nem teszi lehetővé, hogy XXI. századi minőségű gyógyítás valósuljon itt meg – jelentette ki Láng Zsolt.

Az aláírásokat a tervek szerint augusztus végéig gyűjtik, az íveket pedig a döntéshozóknak, a kormány számára fogják eljuttatni. A II. és a XII. kerületben az íveket kihelyezik a rendelőintézetekben és az egészségügyi intézményekben.

 

Pokorni és Láng hegyvidek.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

 • Negyven fölött jobb a szex

  Negyven fölött jobb a szex

  Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.