EUR: 308,76 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

A színes gyermeki elme – Agymanók

InsideOutA Pixar nem tud hibázni. Ha hírt adnak egy készülő produkció, már kritikai és kasszasikerről pletykálnak a filmes szaklapok. Az Agymanók esetében sincs ez másként, sőt a Cannes-i premier után egyenesen a stúdió legmesteribb alkotásának kiállították ki a művet.

A történet egyszerű, ám cuki és akciódús. Egy kislány – Riley – egy csendes kisvárosból a nyüzsgő San Franciscóba költözik a szüleivel, ahol rá és családjára is új élmények várnak. A történet főszereplői azonban nem ők, hanem Riley érzelmei, név szerint: Derű, Bánat, Majré, Harag és Undor. Amikor pedig Riley az érzelmeivel küszködve próbál megbirkózni a nagyvárosi élet kihívásaival, az érzelmek lakóhelyén – a Központban – kitör a káosz. A rendező Pete Docter számára nem ismeretlen az animáció világa, ugyanis olyan filmeket készített már, mint a Szörny Rt. vagy az Oscar-díjat érő Fel.

Tudta-e?

 • Az Agymanókon „csak” 45 animátor dolgozott, ami feleannyi, mint az átlag animációs filmek esetében.
 • A rajzfilm 175 millió dollárból készül. Összehasonlításképpen a Jurassic Parkra 150 milliót költöttek.
 • Az eredeti szinkronhangok között olyan színészeket találhatunk mint a Városfejlesztési osztály sztárja Amy Poehler, Superman „anyja” Diane Lane, illetve a Twin Peaks Cooper ügynöke Kyle MacLachlan.

Inside_Out_(2015_film)_poster

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.