EUR: 309,21 Ft
CHF: 284,58 Ft
2016. október 29., szombat
Nárcisz

Sport

A szurkolókon nem múlik a kosarasok sikere

női-kosár1Nehéz csoportba került a magyar női kosárlabda válogatott a június 11. és 28. közötti, magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságon. A szurkolókon viszont biztosan nem fog múlni a siker, az előzetes hírek szerint teltház várja majd a csapatot.

– A csapat Sopronban játssza csoportmeccseit, és a jegyeladások szerint a magyar válogatott minden meccsére ki lehet majd akasztani a megtelt táblát – mondta Szalay Ferenc a kosárlabda szövetség elnöke a Lokálnak. – A csarnok megújult, nagyobb lett, ezért fontos, hogy a válogatott itt készülhetett a torna előtt – tette hozzá az elnök, aki tisztában van azzal, hogy erős csoportba került a magyar csapat (a mieinknek a címvédő spanyol, a litván, a szlovák és a svéd nemzeti együttes jutott). – Már az innen való továbbjutás remek eredmény lenne, a középdöntőben pedig tényleg minden siker ajándék.

A szakember szerint a torna végeredményét megtippelni szinte lehetetlen, hiszen nagyon erős és homogén a mezőny, de egy ilyen torna nagy segítség lehet abban, hogy hazánkat visszahelyezzék a sportág nemzetközi térképére.

 

Budapest, 2015. június 4. Zsovár Orsolya, Vajda Anna, Krivacevic Tijana és Simon Zsófia, a június 11-én kezdõdõ Európa-bajnokságra készülõ magyar nõi kosárlabda-válogatott tagjai (b-j) a zsiráfok kifutója elõtt 2015. június 4-én a Fõvárosi Állat- és Növénykertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a Sissi nevû zsiráfot. MTI Fotó: Kovács Attila

Zsovár Orsolya, Vajda Anna, Krivacevic Tijana és Simon Zsófia, az állatkertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a Sissi nevû zsiráfot MTI Fotó: Kovács Attila

Budapest, 2015. június 4. A június 11-én kezdõdõ Európa-bajnokságra készülõ magyar nõi kosárlabda-válogatott tagjai a zsiráfok kifutója elõtt 2015. június 4-én a Fõvárosi Állat- és Növénykertben, ahol a csapat egy évre örökbe fogadta a Sissi nevû zsiráfot. Balról Hanga Zoltán, az állatkert szóvivõje. MTI Fotó: Kovács Attila

A kosárlabda-válogatott tagjai az Eb előtt amolyan csapatösszetartásként egy évre örökbe fogadta a Sissi nevű zsiráfot. Fotó: mti/Kovács Attila

kosar2

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.