2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Belföld

A végét járhatja Gattyán luxusálma

Úgy tűnik két évet sem él meg a milliárdos Gattyán György Andrássy úti luxusáruháza. Bár a bezárásról már korábban is szóltak hírek, a Lokál most úgy értesült, hogy az Il Bacio di Stile heteken belül végleg lehúzza a rolót.

H&M lehet a helyén?

Legutóbb januárban reppentek fel hírek az Il Bacio bezárásáról, a napi.hu akkor arról cikkezett, hogy helyén a H&M nyithatja meg legnagyobb budapesti üzletét. Az információt akkor sem a svéd vállalati központ, sem a budapesti illetékes nem cáfolt (igaz, nem is erősített meg), hihetővé teszi, hogy a ruházati cég már évek óta tervezi megjelenését a pesti belvárosban. Korábban erre a célra az Andrássy út 38-40-et szemelték ki.

2013 szeptemberében nyitotta meg kapuit a milliárdjait erotikus videókból szerző Gattyán György luxusüzlete. Az azóta eltelt időszak nem volt zökkenőmentes: alacsony forgalomról, kinyitott majd rövid idő belül bezárt luxusétteremről és NAV-vizsgálat miatti ideiglenes bezárásról szóltak a hírek. Ez utóbbit az üzemeltető meg is erősítette, ám állításuk alapján az áruház eközben folyamatosan működött. Úgy tűnik mostanáig.


IlBacio_Gattyan_Instagram

Gattyán György (Fotó: Instagram)

Az üzletházon belülről származó értesülésünk alapján a tulajdonos a jövő hét elején csoportos létszámleépítést jelent be, melynek keretében gyakorlatilag az összes dolgozótól megválnak. Pontos számot nem sikerült megtudnunk, de forrásunk azt határozottan állította, hogy annyi embernek mondanak majd fel, hogy az esetlegesen megmaradók legfeljebb egy ilyen méretű üzlet bezárásakor szokásos feladatokat tudják majd elvégezni.

A csoportos létszámcsökkentés szabályai szerint, akkor lehet ezzel a megoldással élni, ha a munkáltató legalább 10 alkalmazott „munkaviszonyát kívánja 30 napos időszakon belül működésével összefüggő ok miatt megszüntetni”. Esetünkben a 30 napos határidő az érdekesebb, hiszen ez azt jelenti, hogy ha még június utolsó napjaiban bejelentik a leépítést, akkor augusztusban valószínűleg már ki sem nyit az Andrássy úti luxusáruház.


A Lokál a bezárásról megkérdezte az Il Bacio di Stilet üzemeltető céget, de megkeresésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz.

Az utolsó kiárusítás?

Az utolsó kiárusítás?

Kapcsolódó Cikkek

 • Programot hirdettek Toroczkaiék

  Programot hirdettek Toroczkaiék

  Bár a mai elnökségi ülésen akár ki is zárhatják Toroczkai Lászlót és a Mi Magunk platformot vele együtt alapító Jobbik-tagokat, a platform, amelynek deklaráltan tagja Novák Előd egykori Jobbik-alelnök, tegnapra már programot is hirdetett.

 • Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  Orbánt dicsérte a sikerkönyv szerzője

  „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és szakember tart előadást többek közt migrációról.

 • Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Kutyája hat napja hazavárja Adrit

  Lassan egy hét is eltelt azóta, hogy brutálisan meggyilkolták Adrikát, a nyolcéves sólyi kislányt, de a családja – érthetően – még mindig képtelen beletörődni a megváltoztathatatlanba.

 • Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Pszichiáterhez küldték a polgármestert

  Agresszív kirohanásai miatt csak akkor folytja polgármesteri munkáját Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács vezetője. Mint emlékezetes: az április 8-án momentumos jelöltként induló Lakatosról az elmúlt napokban olyan videó került napvilágra, amelyen a falu lakóit fenyegeti, agresszív kirohanásaival alázza meg sorra.