2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

A világ leghosszabb pizzáját készítik el Milánóban

A világ leghosszabb pizzájával készül bekerülni a Guinness rekordok könyvébe a milánói világkiállítás (Expo2015).

A tervek szerint egy öt tonna súlyú, 1,5 kilométer hosszúságú pizzát készít el hatvan pizzasütő június 20-án. Az eddigi rekordot 2007-ben állították fel Spanyolországban, pizzájuk 1,1 kilométeres volt.


Az Olaszország különböző területeiről származó pékek 18 órán át megszakítás nélkül dolgoznak majd a hatalmas pizzán – közölte Maurizio Martina olasz földművelésügyi miniszter a projekt bemutatásakor.

A tésztát a Documano, az Expo2015 főutcája mentén terítik ki. A Documano épp olyan hosszú, mint a tervezett pizza, azaz 1,5 kilométeres.

A 18 pék mellett mintegy 200 személy dolgozza fel az egytonnányi paradicsomszószt és a másfél tonna mozarellát. A világkiállítás vendégei között 35 ezer pizzaszeletet osztanak szét.

A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállítás október végéig tart. Olaszország 109 év után rendezett ismét világkiállítást, amelyen rekordnak számító 54 országpavilon – köztük Magyarország pavilonja – épült fel. Másfél kilométer hosszú főutcáját 32 sugárút keresztezi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.