EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Belföld

Aláírták a Magyar Zene Háza szerződését

Budapest, 2015. június 10.
Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa (b) és az épület győztes terveit elkészítő Fudzsimoto Szu japán építész a Bartók Központ - Magyar Zene Háza tervezői szerződésének aláírásán a Városliget Zrt. fővárosi irodájában 2015. június 10-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fudzsimoto Szu építész, Mozsár István, a Városliget Zrt. vezérigazgatója és Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa aláírták szerdán Budapesten a Bartók Központ – Magyar Zene Háza tervezői szerződését.

Baán László az MTI-vel közölte: a szerződés az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére vonatkozik. Az év végéig elkészítendő, részletes tervek alapján lehet kiírni 2016-ban a közbeszerzési szerződést, hogy a jövő esztendő első felében megindulhasson az építkezés, és 2018 tavaszán megnyílhasson az épület.

Fudzsimoto Szu az MTI-nek nyilatkozva elmondta: számára az egyik legizgalmasabb kihívás a természetet az építészetbe integrálni. A Magyar Zene Háza a park közepén épül majd fel, így nagyon szép feladat a természetet integrálni az épületbe; ez volt a fő ok, amely a pályázaton való indulásra ösztönözte.

Kapcsolódó Cikkek