EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,58 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Életmód

Babaváró babonák

A 4. hónap előtt ne vegyünk babaruhát

A 4. hónap előtt ne vegyünk babaruhát

A kismamák körüli babonáknak, szokásoknak, népi hiedelmeknek sokan még ma is nagy jelentőséget tulajdonítanak. Ne dőljünk be mindnek!

Gyomorégés: Ha gyomorégésre panaszkodik a várandósság alatt, ne csodálkozzon, ha valaki azonnal rávágja: biztosan dús hajjal fog születni a pici.

A has formája: Tapaszalt anyósok és szomszédasszonyok kedvelt játéka a pocak formájából való jóslás.  Pedig a csúcsos has nem jelez feltétlenül fiút, mint ahogyan a széles pocak sem rejt minden esetben kislányt.

Vásárlási tilalom: Ez inkább elővigyázatosság, óvatosság, és nem feltétlenül babona. A tilalom szerint a 12. hét előtt bármilyen ajándék elfogadása, vagy a babaruha megvásárlása szerencsétlenséget hozhat.

Édes és sós: Aki kislányt vár, édességet kíván, a kisfiús anyukák pedig sós ízekre vágynak.

 

Tejfakasztó buli: Apukáknak azért kötelező a cimborákkal áldomást inni az újszülött egészségére, hogy az anyukának elinduljon a teje, és a baba ne legyen hasfájós.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szépüljünk otthon készült kencékkel

  Szépüljünk otthon készült kencékkel

  A boltokban kapható ránctalanító krémek, sminklemosók és arcápolók gyakran sokba kerülnek, ráadásul nem feltétlenül csak természetes anyagokból készülnek.

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.