EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld II.kerület

Béres Ilona: Ott a helyem!

Tóth László

Tóth László honfitársaiért lépett fel

A kerületben élő Béres Ilona is részt vett a kárpátaljai magyarság támogatására tartott jótékonysági napon. A Nemzet Művésze határon túli írók, költők gondolatait tolmácsolta a közönségnek a Magyar Művészeti Akadémia rendezvényén. Béres Ilonát arról kérdeztük, miért tartotta fontosnak, hogy fellépjen a jótékonysági programban.

 

Béres Ilona örül, ha a magyar költészetet "reklámozhatja"

Béres Ilona örül, ha a magyar költészetet “reklámozhatja”

– Borzasztó természetes, hogyha a magyar költészetről van szó, nekem ott a helyem! Arról nem beszélve, hogy most ezen keresztül a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai művészeti iskolákban tanuló diákokon és családjaikon is segíthetünk – mondta Béres Ilona.


A jótékonysági akcióban Tóth László is szerepelt. A Kárpátaljai Bátyúból származó színművész jelenleg a Nemzeti Színház tagja, de a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházban is játszik.

– Óriási élmény volt a szülőföldemen élőkért ilyen művészekkel, ilyen kiváló írók műveit előadni! A segítség egy dolog, az is nagyon fontos, hogy az emberek tudjanak róla és felfogják, mi folyik Kárpátalján. Otthon szörnyű a helyzet. A szüleim nyugdíja 19 ezer forint, és most emelték fel a gáz árát a hétszeresére. Mindeközben a vezetők iszonyatos vagyonokra tettek szert. Ki merem mondani: maffiaháború zajlik Ukrajnában. A magyarok meg már annyian elmenekültek, hogy jó ha 140 ezren maradtunk. És sajnos, ennek még nincs vége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.