EUR: 319,84 Ft
CHF: 276,61 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Extra

Bezár Gattyán divatpalotája

Ahogy azt a Lokál elsőként megírta, mintegy kétéves működés után bezár Magyarország egyetlen multibrand divatpalotája, az Andrássy úton található Il Bacio di Stile áruház. A csoportos létszámleépítésről a cég tájékoztatta a munkaügyi hivatalt.

Il Bacio di Stile kiárusítás  (Fotó: Máté Krisztián)

Il Bacio di Stile kiárusítás (Fotó: Máté Krisztián)

Nem finanszírozza tovább az áruház többségi tulajdonosa Gattyán György a veszteségesen üzemelő áruházat, ezért a divatpalota július 31-én bezár. A bezárás hátterében egyebek mellett az Andrássy út elmúlt években igen megcsappant turistaforgalma, valamint az igen költséges üzemeltetés áll. Az Il Bacio Kft a mintegy 100 alkalmazott többségét csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtja, tucatnyi dolgozót ugyanakkor a Docler csoport más cégei tovább foglalkoztatnak.


A két éve működő áruház a nyitás óta mintegy 250 embernek adott munkát, az eredeti pompájában felújított palota jelentősen fellendítette a hazai építőipart. A világörökségként számon tartott Andrássy úton megépült műemlékvédelmi oltalom alatt álló épület továbbra is Budapest egyik látványos ingatlanberuházása marad. Az egyedi és modern építészeti, technológiai megoldásoknak köszönhetően Gattyán György az elmúlt hét évben 18 milliárd forintot költött a beruházásra, ezzel segítve a hazai kis- és középvállalkozásokat, beszállítókat.  Az épületet építészeti különdíjjal is jutalmazták, valljuk, hogy Budapest egy impozáns épülettel lett gazdagabb.  Az áruház egyszerre volt a divat és a kultúra központja, hiszen a divatbemutatókon túl, mindenki által látogatható, egyedi műtárgyakból álló tárlattal is rendelkezett.

A többségi tulajdonos és az áruház ügyvezetése az épület jövőjéről, hasznosításáról még nem döntött, így augusztustól nem fogad vásárlókat az Il Bacio di Stile. Az áruházat építtető és fenntartó Docler csoport kommunikációs vezetője Nemes Tamás leszögezi: a divatpalota kizárólag back office részlegét érintő három héttel korábbi adóhatósági vizsgálatnak és a bejelentett hírnek nincs egymásra hatása, a kettő között nincs összefüggés. A vizsgálatban érintett Kft továbbra is működik és ahogy eddig, ezentúl is segíti a NAV vizsgálattal kapcsolatos munkáját.


Az Il Bacio di Stile áruház a bezárásig, azaz a hátralévő egy hónapban kiárusítja készleteit, így mostantól a világ 60 vezető divatmárkájának legjobbjai akár 80% százalékos leértékeléssel is megvásárolhatóak! Gattyán György régi vágya, hogy a nemzetközi divatot, az elérhetetlennek tűnő luxust közelebb hozza mindenkihez, most sokak számára valóban megvalósulhat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.