EUR: 308,40 Ft
CHF: 285,25 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Életmód

Boldogító ételek

Mindannyian jól tudjuk, mennyit tud segíteni egy szelet csokoládé egy feszült napon. Ám ennél sokkal egészségesebben is hathatunk pozitívan az idegrendszerünkre.

mogyoróTáplálkozási szakemberek szerint a jó hangulat alapja, hogy szervezetünkbe olyan tápanyagokat jutassunk be, melyek szükségesek az ingerület-átvivő anyagok előállításához. Az olajos magvak (dió, mogyoró, lenmag) nagyszerű “bánatételek”, többek között magas magnéziumtartalmuk miatt hamar javítanak az ember hangulatán. Egy nehéz napon azzal is tudunk magunknak segíteni, ha lazacot eszünk, pulykát és tejtermékeket. Ezekben ugyanis triptofán van, ami tulajdonképpen maga a “boldogsághormon”. Depresszó, szorongás és stressz kezelésére tirozin aminosavat is használnak az orvoslásban, de ezt táplálkozással is bejuttathatjuk , amennyiben banánt vagy avokádót eszünk. Az alacsony D-vitamin szint is közrejátszhat hangulati zavarok kialakulásában, de tenger gyümölcsei, máj és tojássárga fogyasztásával ezen is segíthetünk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

    Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

  • Negyven fölött jobb a szex

    Negyven fölött jobb a szex

    Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.