EUR: 317,98 Ft
CHF: 271,90 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Extra

Clint Eastwood filmet forgat a hudsoni csodáról

A “hudsoni csodáról”, egy Airbus utasszállítónak a New York-i Hudson folyón 2009-ben történt szerencsés landolásáról forgat filmet Clint Eastwood.

A Variety és a Hollywood Reporter című lap értesülései szerint a 85 éves Oscar-díjas színész következő rendezői projektje Chesley Sullenberger amerikai pilóta történetének megfilmesítése.


Sullenberger egy Airbus S320-ast tett le a New York-i folyóra, miután madarak repültek a gép hajtóművébe. A bravúrt mind a 150 utas és az öttagú kiszolgáló-személyzet szerencsésen túlélte. Chesley Sullenbergert hősként ünnepelték.

A Warner Bros. stúdió filmje a ma 64 éves pilóta visszaemlékezésein alapul, a forgatókönyvet Todd Komarnicki írja. A forgatási munkálatok ősszel kezdődnek, a főszereplőket alakító színészek kilétéről egyelőre nincs információ.

Eastwood legutóbbi, 34. rendezői munkája, az Oscar-díjra is jelölt Amerikai mesterlövész című dráma csaknem 350 millió dolláros (98 milliárd forintos) bevételt hozott csak az Egyesült Államokban. Ez a rendező legtöbb bevételt hozó alkotása eddigi karrierje során.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek